«ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ....

..... ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, μίλησε (04.10.14) στο ραδιόφωνο του PARAPOLITIKA FM στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.
Το ηχητικό υπάρχει στη διεύθυνση terensquick.blogspot.gr.
Το πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:
Ν. Ευαγγελάτος: Να καλημερίσω λοιπόν τον βουλευτή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, τον κύριο Τέρενς Κουίκ.
Καλημέρα κύριε Κουίκ.
Τ. Κουίκ: Καλημέρα κύριε Ευαγγελάτε.
Ν. Ευαγγελάτος: Λοιπόν. Ραχήλ Μακρή. Γιατί έφτασε το πράγμα εδώ;
Τ. Κουίκ: Δεν θα κάψω ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον χρόνο μου. Το θέμα έκλεισε. Βγάλαμε ανακοίνωση εχτές. Εάν θέλετε για τα θέματα της επικαιρότητας, πολύ ευχαρίστως κύριε Ευαγγελάτε.
Ν. Ευαγγελάτος: (ΓΕΛΙΑ) Ωραίος τρόπος να το αποφύγει κανείς, αλλά θα κάνω τον Κουίκ στα δημοσιογραφικά του.
Τ. Κουίκ: Όχι κύριε Ευαγγελάτε. Όσο και να επιμείνετε και εγώ διατηρώ το δικαίωμα να επιμένω, ότι δεν θα κάψουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ούτε ένα δευτερόλεπτο για ένα θέμα το οποίο έκλεισε. Εάν θέλετε ευχαρίστως, έχουμε ψήφο εμπιστοσύνης, έχουμε πολλά πράγματα να κουβεντιάσουμε.
Ν. Ευαγγελάτος: Θα τα πούμε όλα. Αλλά εγώ θα βάλω τα ερωτήματα γιατί η κυρία Μακρή....
Τ. Κουίκ: Όχι κύριε Ευαγγελάτε.......
Ν. Ευαγγελάτος: ... βάζει ζητήματα Δημοκρατίας στο κόμμα. Αυτό είναι θέμα που θέλει απάντηση.
Τ. Κουίκ: Όχι κύριε Ευαγγελάτε. Αν θέλετε συνεχίζουμε την κουβέντα. Αν θέλετε το κλείνω το τηλέφωνο με πολύ ευγένεια και να σας ευχαριστήσω για την καλοσύνη που με θυμηθήκατε σήμερα. Αλλά δεν θα συνεχίσουμε άλλη κουβέντα. Για μας έχει κλείσει το ζήτημα. Βγάλαμε ανακοίνωση εχτές που τα λέει όλα.
Ν. Ευαγγελάτος: Εγώ θέλω να θέσω όλα τα ζητήματα, αλλά ως δημοσιογράφος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, είμαι αναγκασμένος να ξεκινήσω από αυτό και να επιμείνω σε αυτό. Να καταγράψω έστω και την άρνησή σας να απαντήσετε.
Τ. Κουίκ: Κύριε Ευαγγελάτε. Σας απαντώ, ότι δεν θα απαντήσω. Όχι κύριε Ευαγγελάτε!!
Σας απαντώ, ότι δεν υπάρχει άρνηση. Είναι η βούληση και η θέληση να προχωρήσει το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με αυτά που έχει σχεδιάσει, με αυτά που έχει πει, με αυτά που έχει δεσμευτεί και έχουμε σήμερα και το θέατρο το οποίο θα παιχτεί μέσα στη Βουλή. Με τη Νέα Δημοκρατία........
Ν. Ευαγγελάτος: Σωστά όλα αυτά. Αλλά προχωράει κανείς κλείνοντας πληγές και εδώ άνοιξαν πληγές. Δεν θέλετε να απαντήσετε, δεν θα επιμείνω άλλο. Το καταλαβαίνω αλλά και αυτή η άρνηση έχει την αξία της πολιτικά.
Τ. Κουίκ: Καμία άρνηση!! Καμία άρνηση!!
Ν. Ευαγγελάτος: Ε, τί καμία; Αφού μου λέτε δεν απαντάω. Τι καμία άρνηση τώρα...
Τ. Κουίκ: Κύριε Ευαγγελάτε.!! Δε θα βγάζετε συμπεράσματα εσείς!
Ν. Ευαγγελάτος: Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Και μάλιστα παρουσία σας, για να το σχολιάσετε κύριε Κουίκ. Δε θα μου το στερήσετε αυτό.
Τ. Κουίκ: Και εγώ απαντώ κύριε Ευαγγελάτε, ότι δεν καταλαβαίνω γιατί να επιμένετε σε ένα ζήτημα που υπάρχει μία ανακοίνωση. Τελείωσε! Άλλο χρόνο δεν θα κάψουμε. Ούτε ένα δευτερόλεπτο. Ουδείς μπορεί να αλλάζει την ατζέντα.
Ν. Ευαγγελάτος: Γιατί δεν λειτουργεί η πολιτική με ανακοινώσεις κύριε Κουίκ. Είναι διάλογος. Δεν κλείνει με ανακοινώσεις. Αλλιώς δεν θα είχαμε και εμείς οι δημοσιογράφοι κανένα λόγο ύπαρξης. Θα δημοσιοποιούνταν οι ανακοινώσεις και θα κλείνανε.
Τ. Κουίκ: Ε, μα τί να κάνουμε κύριε Ευαγγελάτε; Ωραία. Στην πολιτική λοιπόν, υπάρχουν επιλογές. Επιλέγουμε να προχωράμε σε αυτά που έχουμε δεσμευτεί. Δεν επιλέγουμε να κουβεντιάζουμε για θέματα που έχουμε κλείσει. Τι να κάνουμε.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Ν. Ευαγγελάτος: Πάω λοιπόν στην σημερινή συζήτηση. Η θέση είναι γνωστή και σαφής. Δεν πρόκειται να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το αντίθετο.
Τ. Κουίκ: Όχι βέβαια!! Τι ψήφο εμπιστοσύνης να δώσουμε σε μία κυβέρνηση η οποία δεν καμία πλέον εμπιστοσύνη στα μάτια του ελληνικού λάου. Ένα το κρατούμενο.
Δεύτερο: Μία ψήφος εμπιστοσύνης για το μάντρωμα των βουλευτών τους.
Και ξέρετε κάτι; Μ’ αρέσει πάρα πολύ που άρχισαν (οι συγκυβερνώντες) τα μπακαλίστικα. «Είμαστε 154, είμαστε βέβαιοι ότι θα μετρήσουμε την Παρασκευή 158»...
Δηλαδή τί να σας πω. Έχουν κατακτήσει την κορυφή του Έβερεστ. Και ξέρουν πολύ καλά ότι ζητάνε μια «παράταση», για να έρθει η ώρα, όπου η Προεδρία της Δημοκρατίας θα είναι για εκείνους και το ΤΕΛΕΙΩΜΑ!
Δεν θα βρούνε τους «180», γι’ αυτό και πια δεν μιλάνε για «180». Το «μαζέψανε» άρον - άρον, το ξέρουν.
Θα πάμε σε εκλογές κι από εκεί και πέρα έχουμε πολλά πράγματα μπροστά να δούμε και να κάνουμε.
ΟΙ ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ν. Ευαγγελάτος: Θα θέσω το ερώτημα ευθέως, όπως συζητιέται και το ξέρετε.
Εκτιμάτε, ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιοι Βουλευτές από τη σημερινή ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, που να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να δώσουν ψήφο δηλαδή, ώστε να μην διαλυθεί η Βουλή;
Τ. Κουίκ: Κανένας απολύτως! Κι όταν σας λέω «κανένας απολύτως», ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! (κατηγορηματικός)
Ν. Ευαγγελάτος: Ε… Πάντως με την ίδια κατηγορηματικότητα μίλαγε το Κόμμα και προ της διαγραφής της κ. Μακρή για την ομόνοια που υπήρχε και τελικά διαπιστώθηκε, ότι αυτό δεν ισχύει…
Τ. Κουίκ: Επαναλαμβάνω, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Πρόεδρο Δημοκρατίας!
Ν. Ευαγγελάτος: Μέχρι αποδείξεως του εναντίου!
Τ. Κουίκ: Όχι, γιατί χτες ήμασταν μαζεμένοι ως Κοινοβουλευτική Ομάδα και η κουβέντα, η οποία έγινε, ήταν η εξής: Η ΕΠΑΝΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Πρόεδρο Δημοκρατίας, όποιο κι αν είναι το πρόσωπο. Και  αυτό έχει σημασία!
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΕΓΓΥΗΤΕΣ
Ν. Ευαγγελάτος: Μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;
Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε, η «κλασσική» ερώτηση, που μας βάζει και την «στερεότυπη» - για μας - απάντηση. Ότι η «επόμενη» μέρα των εκλογών δεν θα δει τα Κόμματα, έτσι όπως είναι σήμερα. Δηλαδή, είναι σαφές, ότι στα δύο Κόμματα, που σήμερα συγκυβερνούν, θα έχουμε ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ!
Καλά, ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε μια ημιδιαλυμένη κατάσταση, ψάχνοντας να βρούνε αρχηγό και μάλιστα με τον κ. Βενιζέλο να λέει «να φτιάξουμε λίστα για το 2016, αλλά ας είμαστε έτοιμοι για το 2015…»
Ε… (γέλια) ήταν καταπληκτική η αποστροφή αυτή, ήταν μια ομολογία!
Κι από την άλλη την πλευρά, τα ζόρια που περνάει η ΝΔ - η πίεση που έχει μέσα και από την βάση της - μας βγάζει το συμπέρασμα και το έχει πει κι ο Πάνος Καμμένος, ότι θα έχουμε αλλαγές αρχηγών, οπότε αποδεσμεύονται νέες δυνάμεις, νέες καταστάσεις.
Θα αποδεσμευθούν δυνάμεις και από την Δεξιά και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, οπότε νομίζω, ότι εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε κ. Ευαγγελάτε μια κυβέρνηση «εθνικού σκοπού», «εθνικής σωτηρίας», δηλαδή μια πιο «διευρυμένη» κυβέρνηση.
Ν. Ευαγγελάτος: Μάλιστα. Λοιπόν, θα περιμένουμε την Βουλή, τις τοποθετήσεις και θα τα ξαναπούμε. Κύριε Κουίκ, ευχαριστώ πολύ, καλημέρα!
Τ. Κουίκ: Είμαι και Κοινοβουλευτικός (Εκπρόσωπος), μόνο που σήμερα έχω να πάω σε ένα πολύ δυσάρεστο καθήκον… Πρέπει να πάω στο Βόλο να είμαι δίπλα στον πατέρα, τον Δημήτρη τον Μεζάλα, τον πατέρα του Αναστάση, που είναι ένας από τους τρείς οπλίτες που «χάθηκε» χτες.
Ο Δημήτρης Μεζάλας είναι ένα από τα πιο αξιόμαχα στελέχη μας στην Κέρκυρα κι επειδή έχω και την κοινοβουλευτική ευθύνη των Επτανήσων, για μένα είναι ΤΡΑΓΙΚΟ το γεγονός αυτό, όταν μάλιστα ο πατέρας αυτός «έχασε» πριν από τέσσερις μήνες την μάνα, δηλαδή την γυναίκα του… Αντιλαμβάνεσθε την τραγωδία μέσα στην οικογένεια…
Ν. Ευαγγελάτος: Να του πείτε τα συλλυπητήρια όλων μας…

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια