Ο Σαμαράς είδε τις μυστικές δημοσκοπήσεις και ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης!

Γράφει ο Μάνος Κακλαμάνος σ toxwni.gr

Το ΧΩΝΙ κρατάει ο Μάνος Κακλαμάνος: Τα κομματικά επιτελεία παραδοσιακά και σχεδόν ομολογημένα κάνουν μυστικές μετρήσεις κοινής γνώμης κάθε χρόνο πριν και μετά τη ΔΕΘ.
Βέβαια, την ίδια περίοδο κάνουν και τα μίντια και τις δημοσιεύουν. Και κάθε φορά ΤΥΧΑΙΑ υπάρχουν συγκλονιστικές αποκλίσεις (από 2,5 ως 11 μονάδες η διαφορά!) που θολώνουν το τοπίο και δίνουν επιχειρήματα και στον Άδωνι.

Όμως, το πλαίσιο τίθεται. Και εν προκειμένω το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΑΝΕΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. Αυτό έδειξαν οι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου.

Πλέον η ερώτηση ήταν μία και σαφής:

«Όταν δεν έχεις ντιπ λαϊκή νομιμοποίηση ως κυβέρνηση, πώς περνάς αυτά τα μέτρα, που ζητάει η τρόικα;»

Η απάντηση σαφέστερη ακόμη:

«Κάνεις ότι την έχεις».

Και αποφάσισαν να ζητήσουν νομιμοποίηση από μία Βουλή που δεν είναι νομιμοποιημένη! Δεν έχει καμία σχέση με τους κοινωνικούς συσχετισμούς και δεν ανταποκρίνεται ουδόλως στη λαϊκή βούληση, όπως περίτρανα αποκάλυψαν οι ευρωεκλογές, σε πείσμα των δημοσκόπων, που όλο κάνουν λάθος με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τότε, μεσολάβησε και ο ΕΝΦΙΑ και η διαφορά εκτινάχθηκε στα ύψη! Ο Σαμαράς αυτή τη στιγμή αισθάνεται πως κινδυνεύει να καταγραφεί στην ιστορία της γαλάζιας παράταξης με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Γιατί είναι άλλο να χάνεις και άλλο να ξεφτιλίζεσαι. Όσο κανείς άλλος στην ιστορία του κόμματος. Να μην το λησμονούμε αυτό στις αναλύσεις μας.
Λέγεται και απάτη

Η αιφνιδιαστική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης την επόμενη βδομάδα είναι απλά ένα τρικ. Θέλει να παρουσιάσει κάτι που πραγματικά δεν έχει. Και συνειδητά πιστεύει ότι θα κερδίσει από αυτό. Στον ποινικό κώδικα αυτό ορίζεται και ως απάτη και αποτελεί εγκληματική συμπεριφορά. Στα ελληνικά κοινοβουλευτικά πράγματα των Σαμαρο-Βενιζέλων προτιμάται το «δυναμική πρωτοβουλία – έκπληξη»!

Φυσικά, το δίδυμο της εξουσίας δεν δίνει την πραγματική μάχη είτε με εθνικές είτε με προεδρικές εκλογές. Παρά μόνο προτιμά να παίξει στο «εικονικό» τερέν της Βουλής του Οκτωβρίου του 2014. Που δεν έχει σχέση με την κοινωνία. Είναι matrix. Σαν να έβαλε ο Σαμαράς το εκλογοπαιχνίδι στο play station (πάλι το play station μπροστά μας!) και στο επίπεδο easy για να κερδίσει... μόνος του.

Η παραπάνω είναι μια σύντομη ψύχραιμη ανάλυση των όσων συμβαίνουν στη δημοκρατία μας. Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη ερμηνεία των γεγονότων. Ότι η κυβέρνηση διαπράττει ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Ζητάει τώρα από τους βουλευτές της να δεσμευθούν υπέρ της ΠΡΙΝ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ.
Άλλο ένα πραξικόπημα made by Samaras

Αν ο Σαμαράς ήθελε πραγματικά να κερδίσει μια κανονική πολιτική μάχη, θα ανακοίνωνε τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, θα ενημέρωνε επαρκώς τους βουλευτές του για το τι πρόκειται να περάσει από τη Βουλή το επόμενο διάστημα και μετά θα ζητούσε την ψήφο εμπιστοσύνης τους.

Όμως, αυτός δεν κάνει αυτό. ΤΩΡΑ που ακόμη κανείς δεν ξέρει την τύφλα του, ΤΩΡΑ μόνο με το αρχικό προσχέδιο του προϋπολογισμού και χωρίς τις μετέπειτα επιβαρυντικές τροποποιήσεις του και κυρίως ΤΩΡΑ πριν κατατεθούν τα επόμενα νομοθετήματα με τις νέες περικοπές, ζητάει να του δώσουν λευκή επιταγή.

Στην ουσία, ο Πρωθυπουργός δεν ζητά από τους βουλευτές του να εγκρίνουν την «επικαιροποιημένη» πολιτική του (δεν τους τη λέει) παρά μόνο να τον εξουσιοδοτήσουν ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να αποφασίσει μόνος του. Αλλά είναι και πολύ χειρότερο ακόμα...
Στυγνός εκβιασμός

Δεδομένου ότι όποιος βουλευτής αρνηθεί να στηρίξει την κυβέρνηση, θα διαγραφεί (προφανώς δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος στην Ελλάδα που να το αμφισβητεί αυτό) εδώ έχουμε στην ουσία έναν κανονικότατο εκβιασμό. Αριστοτεχνικό μεν κανονικότατο δε, από αυτούς που έχουν αναγάγει σε σύστημα οι μνημονιακές κυβερνήσεις, αλλά αυτή φορά είναι χειρότερος από κάθε προηγούμενο. Εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο τρόπο τον «φτωχό» κυβερνητικό αριθμό 152 (τόσους βουλευτές έχουν αυτή τη στιγμή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), στην ουσία θέτουν στον κάθε βουλευτή τους ξεχωριστά το εξής ερώτημα:

«Τολμάς να ρίξεις τώρα την κυβέρνηση, ενόψει φοροελαφρύνσεων; Θα σε μισήσει όλη η παράταξη» του λένε...

Φυσικά, όλοι ξέρουν ότι δεν νοούνται φοροελαφρύνσεις με ισοδύναμα. Άλλη μια κοροϊδία του Σαμαρά είναι και αυτή, που όμως οι βουλευτές ξέρουν καλά ότι το Μαξίμου μπορεί να την περάσει ως πολιτική κατηγορία εναντίον τους στα απολύτως ελεγχόμενα συστημικά μίντια.

Προσέξτε, αυτό είναι πολύ περισσότερο από το να διαγραφείς φωνάζοντας για τα συμφέροντα των πολιτών σου. Μέχρι τώρα, όσοι διαγράφονταν από τη ΝΔ, αρνούμενοι να στηρίξουν κάποιο από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, μετρούσαν τουλάχιστον στα υπέρ τους την εύνοια της κοινής γνώμης, της τοπικής τους κοινωνίας ή της μερίδας πολιτών στην οποία απευθύνονταν. Το έπαιζαν πρόσκαιρα «ήρωες» στους ψηφοφόρους τους. Και άλλωστε όλοι ήξεραν ότι μια διαγραφή στο βιογραφικό τους δεν είναι και ό,τι χειρότερο. Κάποια στιγμή, το κόμμα θα ανοίξει και πάλι τις αγκάλες του στα γαλάζια παιδιά, που έκαναν... κάποιες «λάθος επιλογές» στη διαδρομή τους. Και όλα θα κυλούσαν μέλι γάλα!

Τώρα είναι τελείως διαφορετικό το διακύβευμα. Τώρα, μ' αυτές τις συνθήκες, πέφτει η κυβέρνηση. Άρα, ο τολμών όχι μόνο διαγράφεται αλλά συγκεντρώνει πάνω του και όλη την οργή της παράταξης, που θα δει στο πρόσωπό του έναν προδότη. Το ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι ο Σαμαράς από το 1992. Το θυμάστε;


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/10/blog-post_37.html#ixzz3F0ETjd1W

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια