Καταγγελία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ: Αρνήθηκαν να συζητηθούν τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών

Αρνήθηκαν να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα προβλήματα των βιοκαλλιεργητών
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ (κ. Γ. Παυλίδη), καθώς και την παράταξή του, που στηρίζεται από τη ΝΔ, που με φθηνές προφάσεις και χωρίς ουσιαστικά επιχειρήματα, αρνήθηκε να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα «ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ», που κατέθεσε με αίτησή της η Λαϊκή Συσπείρωση.
Στην πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης υπήρχε το κείμενο που αποστείλαν  οι βιοκαλλιεργητές της Π.Ε. Έβρου προς την κυβέρνηση, το ΥΠΑΑΤ, και τα κόμματα της βουλής όπου με επιστολή τους διαμαρτύρονται για την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης  από το πρόγραμμα  της Βιολογικής Γεωργίας. 
Συγκεκριμένα στην επιστολή τους αναφέρουν: «Εμείς οι 483 αγρότες βιοκαλλιεργητές της Π.Ε. Έβρου που υπογράφουμε αυτή την διαμαρτυρία σήμερα Τρίτη 14.Οκτώβρη 2014 δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε οργισμένοι και αγανακτισμένοι  από τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του ΥΠAΑΤ, που η μία αναιρεί την άλλη και έχει οδηγήσει  στη χρόνια καθυστέρηση πληρωμής της οικονομικής ενίσχυσης του προγράμματος της Βιολογικής Γεωργίας. 
Στο πρόγραμμα  είμαστε ενταγμένοι από  το έτος 2012 και σήμερα κλείνει και ο τρίτος χρόνος εφαρμογής του προγράμματος. 
Καλούμε την κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ άμεσα και χωρίς άλλες καθυστερήσεις και δικαιολογίες να προβεί στην πληρωμή του 1ου έτους του 2012 και να ολοκληρωθούν όλες οι τυπικές διαδικασίες ώστε μέχρι τέλος του 2014 να γίνει και η πληρωμή του έτους 2013. 
Διαφορετικά: 
Eίμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας για να αποκατασταθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος μας με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Θα αποστείλουμε εξώδικο προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ζητώντας την άμεση και έντοκη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για τα έτη 2012, 2013,2014. 
Θα προβούμε σε ενέργειες για την παράλληλη ενημέρωση του αρμόδιου επιτρόπου της Ε.Ε. και του αντίστοιχου αρμόδιου γραφείου της Ε.Ε. 
Τη διαμαρτυρία μας αυτή την αποστέλλουμε προς την κυβέρνηση, το ΥΠAΑΤ, τα κόμματα της βουλής και τους βουλευτές του Έβρου. 
Ταυτόχρονα καλούμε  τους συναδέλφους μας αγρότες βιοκαλλιεργητές από τις άλλες Π.Ε. της χώρας να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.
Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο: 
Να εκφράσει την συμπαράστασή του στους βιοκαλλιεργητές όλης της Περιφέρειας. 
Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΑΤ την άμεση καταβολή των οικονομικών ενισχύσεων των καλλιεργητικών περιόδων 2011-2012 και 2012-2013 τόσο για τη βιολογική γεωργία όσο και για τη βιολογική κτηνοτροφία.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια