Δεν υπάρχει σημείο G υποστηρίζει νέα έρευνα

Δεν αποδεικνύεται επιστημονικά ο κολπικός οργασμός και η ύπαρξη του σημείου G σύμφωνα με μια νέα ιταλική επιστημονική έρευνα των Βιντσέντζο και Γκουίλια Πούπο του Ιταλικού Κέντρου Σεξολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό κλινικής ανατομίας "Clinical Anatomy".
Σύμφωνα με το "New Scientist", οι ερευνητές αναφέρουν  ότι η γυναικεία ανατομία είναι τέτοια, που δεν υπάρχει (και δεν μπορεί να υπάρξει) κολπικός οργασμός. Ο μόνος γυναικείος οργασμός που υπάρχει είναι ο κλειτοριδικός.
Όσο για το υποτιθέμενο εσωτερικό «σημείο G», επισημαίνουν ότι, αν υπάρχει, είναι εξωτερικό και βρίσκεται στην πυελική ουρήθρα. Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν έχουν καμία επιστημονική βάση όροι όπως «πρόωρη γυναικεία εκσπερμάτωση», «διαταραχή μόνιμης γενετικής διέγερσης» ή «ενίσχυση σημείου-G».
Οι Πούπο καταλήγουν ότι σε όλες τις γυναίκες η σεξουαλική ικανοποίηση και ο οργασμός είναι πάντα εφικτά μόνο αν τα γυναικεία όργανα (η κλειτορίδα ή το «θηλυκό πέος», όπως το ονομάζουν) διεγερθούν κατάλληλα. Βέβαια, διάφορες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει τον καθόλου αμελητέο ρόλο του νου και των φαντασιώσεων στην πρόκληση οργασμού - ανδρικού ή γυναικείου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια