Tσίπρας: Φούσκα που έσκασε η έξοδος από το μνημόνιο

Νέα σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Νέα σφοδρή επίθεση κατά της συγκυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για φούσκα που έσκασε αναφερόμενος στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Κ.Ε. το πρωί του Σαββάτου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι οι αγορές θα είναι εναντίον της Ελλάδας για πολλά χρόνια συνεχίζοντας να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας και αντέτεινε ότι σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει κοστολογημένο πρόγραμμα και σχέδιο που παρουσίασε στη ΔΕΘ. «Και αλήθεια ποιος να πιστέψει τη φτηνή δικαιολογία ότι για όλα αυτά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;Ποιος να πιστέψει ότι δε φταίνε αυτοί που κυβερνάνε, δε φταίει το πρόγραμμα που εφαρμόζουνε, δε φταίνε αυτοί που είναι στο τιμόνι αλλά φταίνε αυτοί που τους φωνάζουνε στρίφτε θα μας ρίξετε στα βράχια».
Ξεκαθάρισε ότι μνημόνιο δεν είναι το δάνειο, αλλά οι εκατοντάδες εφαρμοστικοί νόμοι που το συνοδεύουν τονίζοντας: «Καταργούμε το μνημόνιο, δηλαδή τους νόμους της λιτότητας και της καταστροφής και επαναδιαπραγματευόμαστε τη δανειακή σύμβαση.Καμία ουσιαστική και οριστική διέξοδος στο πρόβλημα της χώρας δε θα υπάρξει, αν δεν διεκδικηθεί και δεν επιτευχθεί δίκαιη και κοινωνικά βιώσιμη λύση στο πρόβλημα του χρέους».
Ο ίδιος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά το φιάσκο των Παρισίων, ακολουθεί το δρόμο της πόλωσης, για να ξεκαθαρίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να την ακολουθήσει σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο: «Έχουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης, και ολοκληρωμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης. Είμαστε έτοιμοι να χαράξουμε έναν νέο δρόμο, μακριά από την σημερινή πολιτική που μόνο αδιέξοδα και κοινωνική καταστροφή μπορεί να προκαλέσει» επισήμανε.
Εξέφρασε την άποψη ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης μοιάζει ανίκανη να διαχειριστεί με αποτελεσματικότητα το μέγεθος της κρίσης: «Κάτω από τη κοντόφθαλμη γερμανική ηγεμονία, η Ε επιμένει στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία που ανακυκλώνει τη κρίση και θέτει στόχους στους οποίους καμία χώρα δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί».
Τόνισε την ανάγκη να προκύψει μια ισχυρή κυβέρνηση που θα ισχυροποιήσει και τη θέση της Ελλάδας στις διεκδικήσεις της: «Μια κυβέρνηση που θα εγγυηθεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και του λαού της και θα αγωνιστεί για αυτά. Και αυτή θα είναι μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του. Όσο πιο ισχυρή και ευρεία θα είναι η νίκη μας στις επόμενες εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η θέση της χώρας και του λαού μας. Και οι εκλογές αυτές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια θα συνεχίσει αυτόν τον καταστροφικό δρόμο.»
Τόνισε την ανάγκη μιας νέας εξωτερικής πολιτικής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις της Τουρκίας στην Κύπρο αλλά και στις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή. «Στην Ανατολική Μεσόγειο, η τουρκική αναγγελία της διεξαγωγής ερευνών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και υφαλοκρηπίδα της Κύπρου συνιστά απαράδεκτη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας που κατοχυρώνεται από το διεθνές δίκαιο. Ενέργειες σαν και αυτές, όχι μόνο υπονομεύουν τις συνομιλίες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, επί τη βάση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά συνεισφέρουν στην αποσταθεροποίηση μιας ήδη εύφλεκτης περιοχής». Παράλληλα αναφέρθηκε στην κουρδικής πλειοψηφίας πόλη Κομπάνι που πολιορκείται από τις επικίνδυνες και αδίστακτες δυνάμεις των τζιχαντιστών («οι κάτοικοι της πόλης πρέπει να υποστηριχθούν, χωρίς να δημιουργούνται νέα τετελεσμένα εις βάρος τους» σημείωσε) αλλά και στις εξελίξεις στη Συρία, την Ουκρανία («ο πρόσφατος θάνατος ελληνικής καταγωγής πολιτών στην Ουκρανία αποδεικνύει πόσο «κοντά μας» είναι η κρίση στην χώρα αυτή» είπε χαρακτηριστικά) καθώς και στα «γεγονότα στη βαλκανική μας γειτονία, μεταξύ άλλων και εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία».
Για το θέμα της εκλογής Προέδρου: «Ο λαός το Μάιο τους αποδοκίμασε. Είναι η κυβέρνηση του δεύτερου και του τέταρτου κόμματος. Δεν έχουν δημοκρατική νομιμοποίηση για να συνεχίσουν. Ο τόπος χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, με νέο σχέδιο, και με νέα, ισχυρή λαϊκή εντολή. Και η κυβέρνηση αυτή θα είναι μια αριστερή κυβέρνηση, θα είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.»
Παράλληλα, δήλωσε ανοικτός σε συζήτηση με άλλες προοδευτικές δυνάμεις, ώστε να χαραχθεί μια κοινή γραμμή.
Τέλος, κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να μην εφησυχάζουν, λόγω των δημοσκοπικών ευρημάτων και κάλεσε για διαρκή επαφή με τις λαϊκές δυνάμεις που πρέπει να κάνουν κτήμα τους το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόκρινε τη διαρκή ανασυγκρότηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη δημιουργία συμμαχιών με κοινωνικές αναφορές, στη βάση της αξιοπιστίας και της ανοιχτής πολιτικής συνεννόησης. Όπως υπογράμμισε: «Ηγεμονία σημαίνει η δυνατότητα να συγκροτήσουμε πλειοψηφικό ρεύμα με άξονα πάντα το πρόγραμμά μας. Και με αυτή τη γραμμή πρέπει να συγκροτήσουμε και τα ψηφοδέλτιά μας. Ανοιχτά, πολυσυλλεκτικά, ελκυστικά στη κοινωνία. Τα ψηφοδέλτια της μεγάλης νίκης». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε με την επισήμανση ότι «υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μέχρι τον σχηματισμό αριστερής κυβέρνησης». «Τον δρόμο αυτόν θα τον βαδίσουμε με σίγουρα και σταθερά βήματα, και με την στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας. Η Ελλάδα της δημοκρατίας, την κοινωνικής δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας, θα νικήσει»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια