Το Ποτάμι: Διορισμένοι συντονιστές και περιφερειάρχες, άτυποι παρα-Πόταμοι ...και αντι-συγκεντρώσεις

Διόλου δημοκρατική και συμμετοχική η οργανωτική δομή του Ποταμιού, όπως φαίνεται από τα "προσχέδια οδηγιών νέας οργανωτικής δομής" που έδωσε στη δημοσιότητα ο...
ιστότοπος "η αριστερή στρουθοκάμηλος". Αναδημοσιεύουμε... 
"Ένας από τους πολιτικούς στόχους του Ποταμιού που τέθηκαν από την αρχή είναι η αντικατάσταση του φθαρμένου πολιτικού προσωπικού από νέους ανθρώπους, ικανούς σε αυτά που κάνουν και με το αίσθημα της προσφοράς να τους κινητοποιεί. "

Ο λόγος που δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο είναι πρώτα απ΄όλα η ...έκπληξή μας! Θεωρούσαμε, ότι με το κείμενο ΠΟΤΑΜΙ: Le parti c'est moi θα είχαμε ολοκληρώσει την περιγραφή της δομής του Ποταμιού, ως -πέραν πάσης αμφιβολίας- αρχηγικού και αντιδημοκρατικού κόμματος με τον ίδιο τον Σταύρο Θεοδωράκη μονοπρόσωπο "ανώτατο εκτελεστικό όργανο"! Που για …ξεκάρφωμα χρησιμοποιεί το εφεύρημα του "εθελοντισμού" ώστε να μην έχουν τα μέλη κανένα αποφασιστικό λόγο και συμμετοχή στην διαμόρφωση της συγκεκριμένης πολιτικής και την καθημερινή πολιτική παρουσία του κόμματος.
Διαβάζοντας ωστόσο, τα "προσχέδια οδηγιών νέας οργανωτικής δομής" που κρυφίως διακινούνται απορρήτως στην Πανελλήνια Επιτροπή (εν αγνοία των ..παρακατιανών ως φαίνεται, μελών) επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας όπως και όσα καταγγέλλουν τα ιδρυτικά μέλη που αποχωρούν σταδιακά ή αποπέμπονται με σημειώματα του αρχηγού από το Ποτάμι. 

Δυστυχώς το Ποτάμι, λειτουργεί κάθετα με διορισμούς και οριζόντια με εθελοντισμό όπως κάθε θρησκευτική ΜΚΟ ή μασονική στοά. Από την μια οι εκλεκτοί γύρω από το αρχηγό και από την άλλη το πόπολο των "εθελοντών" που απλά υλοποιούν χωρίς δική τους γνώμη τις οδηγίες που έρχονται από "ψηλά". 

Με παράλληλη έλλειψη των ελαχίστων δικαιωμάτων στα μέλη, μια άτυπη παρα-οργάνωση από δίπλα (πυρήνες-πυρηνάρχες) με απευθείας αναφορά στην ηγεσία και τέλος οργανωμένο εσωτερικό χαφιεδισμό για πρόληψη "παρεκκλίσεων" από την προσωπική "γραμμή" του Σ. Θεοδωράκη. 

Θαυμάστε μερικά, ενδεικτικά εδάφια: 

ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΤΙ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ! 

"Οι 13 περιφερειακές οργανώσεις εθελοντών συγκροτούνται με βάση το καταστατικό του κόμματος από τους ενεργούς και οικονομικά ενήμερους εθελοντές, τους συντονιστές πόλης και τους περιφερειακούς συντονιστές. Οι συντονιστές των περιφερειών ορίζονται από τον επικεφαλής του κινήματος και είναι μέλη της Πανελλήνιας επιτροπής ή κατ’ εξαίρεση νέοι σε ηλικία εθελοντές." 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

πηγή: aristeristrouthokamilos.blogspot.gr

left.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια