Το Norman Atlantic φλέγεται! Δείτε φωτογραφίες από τη RAI

Μια σειρά φωτογραφιών από το φλεγόμενο Norman Atlantic ανάρτησε η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, στην ιστοσελίδα της.
Είναι οι πρώτες και μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές μοναδικές εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο.
Να υπενθυμίσουμε ότι μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ από Ιταλικό όμιλο, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών και 45 ναυτικά μίλια από την Κέρκυρα, με προορισμό την Αγκόνα της Ιταλίας.
ATLANTIC-1
Στο πλοίο επέβαιναν 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα. Έως τώρα από το Norman Atlantic 150 άτομα έχουν ήδη μετεπιβαστεί ήδη σε σωσίβια λέμβο του και 42 εξ αυτών έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια στο πλοίο Spirit of Piraeus που είναι δίπλα του.
atlantic-3-rai
Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, οι επιβάτες και πλήρωμα είναι διαφόρων εθνοτήτων εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες.
atlantic-1-raiatlantic-2-rai
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΕΚ για την πυρκαγιά στο πλοίο «NORMAN ATLANTIC», στην οποία αναφέρεται:
«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Δεκεμβρίου 2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα. Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές.
Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία».
Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να φλέγεται μόνον η γέφυρα νούμερο πέντε.
Όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας (Μπάρι, Μπρίντιζι, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα και Λέτσε) είναι σε ετοιμότητα, για να υποδεχθούν τους διασωθέντες.
Πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ένας πενηνταοκτάχρονος Ιταλός επιβάτης μεταφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Πρίντεζι. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.
«Eίμαι στο πλευρό των συγγενών των επιβατών των πλοίων που βρίσκονται ακυβέρνητα και παρουσίασαν βλάβη στην Αδριατική. Θέλω να εκφράσω την συμπάθειά μου και προς τους διασώστες οι οποίοι καταβάλλουν αδιάκοπές προσπάθειες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Σήμερα το πρωί, στα ανοικτά της πόλης Ραβέννα, κοντά στην Μπολόνια, ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο και ένα με σημαία Μπελίζ, συγκρούσθηκαν, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος.
.tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια