Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ στο Κ. Νευροκόπι και την Προσοτσάνη: «Να αγαπήσουμε τον τόπο μας… να φύγουμε από την αναπτυξιακή αδράνεια»

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις εργασίας ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Παυλίδης, με σκοπό την μέγιστη δυνατή συνεργασία με τους Δήμους και τους τοπικούς παράγοντες για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής τους και την όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 παραβρέθηκε την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στο Δήμο Κάτω Νευροκοπίου και στο Δήμο Προσοτσάνης.


Στις συναντήσεις ενημέρωσης – εργασίας και προγραμματισμού που έγιναν υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ανάργυρος Πατακάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος  οι Δήμαρχοι Κάτω Νευροκοπίου κ.Βασίλης Γιαννόπουλος και Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη των δήμων και των υπηρεσιών καθώς και στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Παρουσιάστηκε η υφιστάμενη κατάσταση στον γεωγραφικό χώρο του κάθε Δήμου, οι ανάγκες και οι αναπτυξιακοί σχεδιασμοί που συσχετίστηκαν με το σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020  του νέου ΠΕΠ.
Εμφάνιση Neyrokopi.jpg
Ένας από τους βασικότερους στόχους της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ είναι ο επαναπροσδιορισμός των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τοπικά σε συνάρτηση με τις ίδιες του τις δυνατότητες, τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και τις δυνατότητες των προγραμμάτων.  Να αλλάξει το στάτους της ανάπτυξης σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης. Συγκεκριμένα δήλωσε «Πρόκειται για επισκέψεις εργασίας, εν όψει της έναρξης της νέας Προγραμματικής Περιόδου, στην οποία θα έχουμε πόρους και ευκαιρίες μέσα από τις οποίες να επαναπροσδιορίσουμε συνολικά την ανάπτυξη της Περιφέρειας. Όχι μόνο με βάση τις αρμοδιότητες, ή τον εδαφικό χώρο, αλλά και οριζόντια, παντού.  Ενημερωθήκαμε για το σύνολο των προβλημάτων στην περιοχή του κάθε Δήμου και τις προτεραιότητες. Μία ενημέρωση για το τι  θα «τρέξει» στο επόμενο διάστημα. Βρίσκονται εδώ και συνεργάτες μου που είναι ειδικοί επί του αντικειμένου. Τι εύρος και τι δυνατότητες έχουμε για να εντάξουμε έργα. Να γίνει μία προπαρασκευή προς την ίδια κατεύθυνση. Να ετοιμαστούμε για να πάρουμε πόρους.  Όχι μόνο από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, αλλά από το σύνολο των προγραμμάτων. Επίσης η Περιφέρεια ενδιαφέρεται για το κάθε σημείο που είναι φυσικός εδαφικός της χώρος και θα πολεμήσει για να αλλάξει το status της ανάπτυξης».


Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμη ότι ίσως το σημαντικότερο σημείο της ανάπτυξης μία περιοχής εξαρτάται από την ίδια την αγάπη των κατοίκων για τον τόπο τους, τονίζοντας πως « Η ανάπτυξη πρέπει να φύγει από την αδράνεια, να προσθέσουμε και ήδη προσθέτουμε ισχυρά νέα στοιχεία. Και κάτι που είναι πάρα πολύ σημαντικό για το οποίο  θα επιμείνω. Όλοι μας πρέπει να αγαπήσουμε τον τόπο μας και να είμαστε περήφανοι για αυτόν. Να πιστέψουμε σε αυτόν και να τον επανεκκινήσουμε και σε λίγο καιρό θα βρούμε ένα βηματισμό για τον οποίο τα παιδιά μας θα είναι περήφανα.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια