Πως είδε ο γερμανικός τύπος τη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ

Στο θετικό κλίμα αλλά και στις διαφορές που παραμένουν αναφέρονται τα περισσότερα γερμανικά μέσα σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Όπως αναφέρουν παρά το καλό κλίμα δεν επτεύχθη κάποια πρόοδος σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Υπενθυμίζεται πως τόσο η ελληνική όσο και η γερμανική πλευρά είχαν ανακοινώσει πως δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με αυτό το ζήτημα. Δεν ήρθα στο Βερολίνο για να ζητήσω οικονομική βοήθεια, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολλά γερμανικά μέσα επισημαίνουν το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για εξάλειψη των στερεοτύπων, τονίζοντας τη σχετική δήλωσή του πρωθυπουργού: «οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, αλλά και οι Γερμανοί δεν φταίνε για όλα τα δεινά της Ελλάδας».

Το Spiegel, αναφέροντας «μια αρχή, όχι κάτι περισσότερο», ξεκινάει το σχετικό άρθρο του με τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα «να κατανοήσουμε καλύτερα ο ένας τον άλλο», ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην αναφορά της Άνγκελα Μέρκελ. Η Deutsche Welle κάνει λόγο για «βελτίωση του κλίματος», σημειώνοντας ωστόσο πως «οι διαφορές παραμένουν». «Ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες, ούτε πρέπει να επιρρίπτουμε ευθύνες στους Γερμανούς», γράφει η Frankfurter Allgemeine.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός και η καγκελάριος είναι πιο κοντά από όσο νομίζετε. Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει αμοιβαία εμπιστοσύνη», γράφει η Zeit. H Welt αναφέρεται στα «σημάδια χαλάρωσης», ενώ η Handelsblatt σημειώνει πως η καλή διάθεση μεταξύ των δύο ηγετών δε συνοδεύτηκε από κάποια ουσιαστική πρόοδο στα θέματα της κρίσης.

Η Bild, αναφέρθηκε στην προσπάθεια των δύο ηγετών να παραμερίσουν τα στερεότυπα που έχει ο ένας λαός για τον άλλον, τονίζοντας ιδιαίτερα τη φράση του Α. Τσίπρα ότι ούτε οι Έλληνες είναι τεμπέληδες ούτε οι Γερμανοί ευθύνονται για την ελληνική κρίση.
http://tvxs.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια