ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ : ΤΙΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΛΑΜΠΑΚΗΣ;

Με σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜΘ Ευάγγελος Λαμπάκης στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό "Maximum 93.6", έθεσε για πρώτη φορά θέμα ΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΗΣΗΣ του ποταμού ´Εβρου έτσι ώστε από εσωτερικά ύδατα να μεταβληθεί σε ΠΛΩΤΗ ΟΔΟ, με σκοπό την μεταφορά προϊόντων και όχι μόνο, αναφερόμενος μάλιστα και σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!!!
Οι δηλώσεις αυτές γίνανε την επόμενη της επίσκεψης του στην Κεσσάνη της Τουρκίας και στο πλαίσιο διμερών διακρατικών επαφών, δικής του έμπνευσης και πρωτοβουλίας!!! Με πρόσχημα τις πρόσφατες πλημμύρες και τις ζωονόσους, αποκάλυψε σήμερα τις πραγματικές του προθέσεις μια και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε "ανοίγει πλέον ο δρόμος για έναν Πλωτό ´Εβρο" έργο που αποτελεί και ένα προσωπικό του όραμα! Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν γνωρίζει πως κάτι τέτοιο δημιουργεί δικαίωμα ΑΟΖ για την Βουλγαρία, ουσιαστικά συνηγόρησε υπέρ των γείτονων επικαλούμενος τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!
Αξίζει να αναφέρω πως στην πρόσφατή μου επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου τον κύριο Πέτροβιτς, του είχα επιστήσει την προσοχή πως ντόπια και ξένα εξωθεσμικά κέντρα επιδιώκουν με κάθε τρόπο την ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ, γεγονός πως εξηγεί και ως ένα σημείο την αδιαλλαξία των Βουλγάρων στο θέμα της διαχείρισης των Υδάτων με τα γνωστά αποτέλεσμα των καταστροφικών πλημμυρών για την περιοχή μας. Ως τεκμήριο όλων αυτών του υπενθύμισα την πρόσφατη ( Σεπτέμβριος του 2014) ερώτηση του σημερινού Υφυπουργού Επικρατείας και πρώην Περιφερειακού Συμβούλου της ΑΜΘ κυρίου Τέρενς Κουίκ, προς τους τότε Υπουργούς ΥΠΕΚΑ, Εξωτερικών και Επικρατείας με θέμα "ΑΟΖ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ"!!! Το κυρίαρχο θέμα του ερωτήματος αφορούσε το ενδεχόμενο διαπλάτυνσης του ποταμού Έβρου για τη μεταφορά LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) γεγονός που θα αλλάξει την χρήση του ποταμού και από εσωτερικά ύδατα θα μεταβληθεί σε πλωτή οδό (στενός κόλπος) στα πρότυπα της Παραγουάης (Λατινική Αμερική).
 Αυτό ως γεγονός, ρωτούσε ο κύριος Κουίκ αν είναι ικανό να δημιουργήσει αλλαγή στον αλιευτικό χωροταξικό χώρο στη περιοχή και παράλληλα να επιτρέπει στην Βουλγαρία να δημιουργήσει ακόμη και Πολεμικό Ναυτικό που θα δρα στο Αιγαίο. Διότι στη πραγματικότητα δημιουργεί χωρικά ύδατα μιας άλλης χώρας μέσα στην Ελλάδα κατά μήκος του ποταμού, που θα πρέπει κανείς να τον βλέπει σαν τεχνητό κόλπο!!! Επίσης ανέφερε πως υπάρχει διεθνές προηγούμενο με την Παραγουάη η οποία έχει πολεμικό ναυτικό, παρότι είναι περίκλειστο κράτος ( “Παραγουάη” στη γλώσσα γκουαρανί σημαίνει “ποτάμι που ανήκει στη θάλασσα” ). Στο ίδιο ερώτημα γίνεται και αναφορά για την μεταφορά του LNG με τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών μετά από την διαπλάτυνση, ενώ αντίστοιχος κίνδυνος υφίσταται και με τον Ποταμό Αξιό και την FYROM.
Ως επίλογο μάλιστα ο σημερινός Υφυπουργός Επικρατείας έθεσε ευθέως ως ερώτημα το "Ποιοί τελικά είναι πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές…" Με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος αλλά και το γεγονός της πλήρους υποστήριξης του κυρίου Λαμπάκη στην σχεδιαζόμενη πλωτή μονάδα του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην θαλάσσια περιοχή της Αλεξανδρούπολης, συμφερόντων του ομίλου Κοπελούζου, καλείται ο πολιτικός κόσμος της περιοχής να πάρει θέση, τόσο για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, όσο και για την ασκούμενη δραστηριότητα του σε θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας. Εξάλλου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ/ ΑΜΘ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης επιχείρησε ανεπιτυχώς και κατά το παρελθόν να ανοίξει ζήτημα ανεξάρτητου κράτους για την ίδια την Θράκη!!!

Παύλος Α. Μιχαηλίδης Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "ΑΝΑ.Σ.Α."

Μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ ΑΜΘ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια