ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΠΟ το ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, καταδικάζει τη σεξιστική επίθεση του Στέφανου Κασιμάτη σε ακτιβίστριες και πολιτικούς στο άρθρο του “Προς ένα νέο ΕΑΜ” που φιλοξενήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2015 στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”.


Στον απόηχο μίας σειράς ειδεχθών έμφυλων σεξουαλικών εγκλημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως των ομαδικών βιασμών στην Ινδία και του βιασμού και της στυγερής δολοφονίας της 20χρονης Εζγκεετσάν Ασλάν στην Τουρκία, πιστεύουμε ότι η χρήση προβολών της “παραδειγματικής τιμωρίας” των “υστερικών” και “αντιπαθέστατων” Femen από το “αρσενικό” Ντομινίκ Στρος Καν, με τρόπο “που δεν θα μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους για τρεις μέρες¨, απέχει πολύ από πνευματώδες σχόλιο. Αντιθέτως αγγίζει τα όρια της απενοχοποίησης των πράξεων αυτών.


Όσον δε αφορά στη σύγκριση της “φάτσας” της Αμάλ Αλαμουντίν και της Νάντιας Βαλαβάνη, δεν μπορούμε παρά να τον συγχαρούμε για τη στροφή στην καριέρα του από πολιτικός συντάκτης σε πρόεδρο επιτροπής καλλιστείων, πιστεύοντας ότι ανταποκρίνεται πλήρως στο επίπεδο του πολιτικού και ιστορικού του λόγου.

ΤΟ ΔΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια