ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ HIV ΛΟΙΜΩΞΗ «ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ»

Η ΜΚΟ «Κέντρο Ζωής», την Κυριακή 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Γυναίκα, σας προσκαλεί στην εκδήλωση ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης γυναικών για την HIV λοίμωξη «Θετικές στη ζωή», από τις 12:00 έως και τις 17:00, στην πλατεία Κεραμεικού (Γκάζι), Αθήνα.  


Το ειδικό περίπτερο του «Κέντρου Ζωής», οι εκπαιδευμένοι εθελοντές του και το επιστημονικό του προσωπικό, θα είναι εκεί για να διανείμουν ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά, καθώς και για να ενημερώσουν όσες και όσους επιθυμούν για τις μεθόδους πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του HIV/AIDS.


Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενδυνάμωσης οροθετικών γυναικών που υλοποιεί το Κέντρο Ζωής με την ευγενική υποστήριξη της Bristol-Myers Squibb.


Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Κέντρο Ζωής:
Τ: 2107257617, 2107233848 Ε:press@kentrozois.gr


*Κλείνοντας περίπου τριάντα χρόνια από την εμφάνιση του HIV/AIDS στις ευρύτερες ομάδες πληθυσμού παγκοσμίως, έχουν υπάρξει ραγδαίες αλλαγές τόσο στην επιστημονική γνώση για τον HIV, όσο και στην ιατρική και φαρμακευτική μεθοδολογία για την αντιμετώπισή του. Αντίθετα, όλα αυτά τα χρόνια η αντίληψη που κυριαρχεί στην κοινωνία μας  δεν έχει σημειώσει την ανάλογη εξέλιξη παραμένοντας προσκολλημένη σε ξεπερασμένες αντιλήψεις τόσο για τους τρόπους μετάδοσης καθώς και για τις ομάδες πληθυσμού στις οποίες αφορά ο HIV.

Το Κέντρο Ζωής από το 2014, έδωσε ειδικό βάρος γιαεπικέντρωσε τις δράσεις του προςσ τις γυναίκες, καθώς αποτελούν την μειοψηφία στα επιδημιολογικά δεδομένα και στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ποτέ κάποιο πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης του HIV στοχευμένο στις γυναίκες, παρόλο που λόγω βιολογικών και ψυχοκοινωνικών παραγόντων είναι πιο ευάλωτες στη μόλυνση από τον ιό HIV.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια