Τομά Πικετί: «Η Γερμανία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της-Δεν πρέπει να παραδίδει μαθήματα»

«Η Γερμανία είναι η χώρα που ποτέ στην ιστορία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα εξωτερικά της χρέη. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να παραδίδει μαθήματα στα άλλα κράτη» τόνισε ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.  
«Η Γερμανία είναι η χώρα που ποτέ στην ιστορία δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα εξωτερικά της χρέη» λέει ο γνωστός οικονομολόγος Τομά Πικετί μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Αστείο χαρακτήρισε  να ζητάει η Γερμανία από την Ελλάδα να αποπληρώσει το 1,6 δισς. ευρώ που χρωστάει στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ.

«Η Γερμανία είναι η χώρα που δεν έχει αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της. Δεν έχει τη νομιμοποίηση να παραδίδει μαθήματα στα άλλα κράτη» λέει ο Πικετί.
και προσθέτει ότι δεν αποπλήρωσε τα χρέη της ούτε στον πρώτο, ούτε στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αντίθετα ζητάει από τις άλλες χώρες να αποπληρώσουν τα δικά τους χρέη προς τη Γερμανία όπως ζήτησε αποζημιώσεις από τους Γάλλους μετά τον Γαλλο-Πρωσικό πόλεμο και τις έλαβε» είπε ο Πικετί.

Ο Γάλλος οικονομολόγος υπογραμμίσει οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί με τις απαιτήσεις τους προς την Ελλάδα προτίθενται να καταστρέψουν την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή ιδέα.

Κάλεσε επίσης την Ευρώπη να προχωρήσει σε ριζική αναδιάρθρωση χρεών και μεγαλύτερη ευελιξία ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια