Πυρετώδεις πολιτικές εξελίξεις με φόντο τις εκλογές

Μετά το διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα και τη δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας, σε τροχιά ευθείας σύγκρουσης βρίσκονται όλες οι «αντιμαχόμενες» πλευρές στο κυβερνών κόμμα.
Η ηγετική ομάδα γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα καταστρώνει τον σχεδιασμό που θα ακολουθήσει προεκλογικά.
Ο πρωθυπουργός αφενός επιθυμεί να επενδύσει στα όσα συνέβησαν στην επτάμηνη παραμονή του στο Μαξίμου και αφετέρου θα επιτίθεται «υπογείως» στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Τα προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνονται, αφού δεν αποκλείεται να σημειωθεί κύμα«αναχωρητισμού», που μπορεί να εκφραστεί ακόμα και με αποστράτευση κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, που κατά πληροφορίες αφορούν και τους Θοδωρή Δρίτσα,Τασία Χριστοδουλοπούλου και Τάσο Κορωνάκη.
Δύσκολα θα ανατραπεί ο σχεδιασμός του Μαξίμου για προσφυγή στις κάλπες στις 20 Σεπτεμβρίου, παρά το θεσμικό βραχυκύκλωμα που επιχείρησε χθες η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είχε χθες βράδυ οΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Την παραίτησή τους από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν χθες τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας Σόφη Παπαδόγιαννη, Αντώνη Νταβανέλος και Στάθης Λεουτσάκος, στην συνεδρίαση, όπου παρέστη ο ίδιος οΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη τα στελέχη εξήλθαν από τη συνεδρίαση και ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε τη δημιουργία εκλογικών επιτροπών για το πρόγραμμα και τις λίστες, αλλά και να συνεδριάσει τη Δευτέρα εκ νέου ηΠ.Γ. υπό νέα διευρυμένη σύνθεση.
Σήμερα το πρωί η Σόφη Παπαδόγιαννη δήλωσε (Mega) πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διασπάται, αλλά διαλύεται και πως «αυτό γίνεται με ευθύνη του ίδιου του προέδρου και μιας μικρής ομάδας περί αυτόν».
Σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία έχουν καταργηθεί κι έχουν καταπατηθεί βάναυσα όλες οι αποφάσεις των οργάνων του κόμματος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια