Στη φυλακή ο έμπορος όπλων Δαφέρμος για τις μίζες στα εξοπλιστικά Ελεύθεροι υπό όρους οι δύο συγκατηγορούμενοί του • Στα 3 εκατ. ευρώ οι μίζες από τα Korne

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Παρασκευή, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ειδικότερα για την αγορά των αντιαρματικών όπλων τύπου «Kornet».
Παράλληλα, οι δυο στενοί του συνεργάτες, μεταξύ των οποίων και ο γιος του, αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους με χρηματική εγγύηση 80 χιλιάδων ευρώ ο καθένας, ενώ τους επιβλήθηκε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δαφέρμος κατά την απολογία του ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ομολόγησε ότι έδωσε χρήματα στον τότε αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνιο Κάντα εκβιαζόμενος απο τον ίδιο. Ο ίδιος και οι δύο συγκατηγορούμενοί του είχαν συλληφθεί την Τρίτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κ. Δαφέρμος και οι συνεργάτες του εμπλέκονται σε διακίνηση μαύρου χρήματος περί τα 3 εκατ. ευρώ για την αγορά των Κορνέτ, για τα οποία σχετικές αποκαλύψεις είχε κάνει πριν από ένα χρόνο ο άλλοτε αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνιος Κάντας. Ο Κάντας που εμπλέκεται και σε άλλα εξοπλιστικά είχε αποκαλύψει ότι για τα Κορνέτ πήρε μίζα 800.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο 3% περίπου της συνολικής αξίας της αγοράς.

Μετά τις αποκαλύψεις Κάντα ενώπιον των δικαστικών αρχών κινήθηκαν αιτήματα δικαστικής συνδρομής για το άνοιγμα λογαριασμών εταιρειών του Κωνσταντίνου Δαφέρμου και σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν, επιβεβαιώθηκαν τα λεγόμενα του Κάντα.
http://tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια