ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

1ο Εργαστήριο για την Επιχειρηματικότητα


Αν επιθυμείς να ανήκεις στην νέα επιχειρηματική κοινότητα, να εξοικειωθείς με νέα επιχειρηματικά εργαλεία και να γνωρίσεις τις νέες τάσεις, τότε τα εργαστήρια που διοργανώνει το Επιμελητήριο Έβρου στην Ορεστιάδα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Τα θεματικά εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» Αθ. Πανταζίδου 52, από συνεργάτες του Επιμελητηρίου και ειδικούς εμπειρογνώμονες. Η συμμετοχή είναι ανοιχτή και δωρεάν με την στήριξη του Επιμελητηρίου ‘Έβρου.   Την Δευτέρα 12/10 στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ» στις 16:30 θα προσέρχονται οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές, ενώ τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν στις 17:00μμ.


Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη δράση μιας  πρωτοβουλίας για την  έναρξη ενός  νέου κύκλου δράσεων που εισάγονται στην κεντρική ατζέντα του Επιμελητηρίου, για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας στην Ορεστιάδα.


Ο σκοπός των εργαστηρίων είναι η ουσιαστική στήριξη των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής της Ορεστιάδας  και η διάγνωση των πραγματικών αναγκών, με στόχο το χτίσιμο μιας στρατηγικής για την:
  1. ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων των νέων επιστημόνων, επαγγελματιών, ανέργων, και γενικότερα των μελών της κοινωνίας,
  2. δικτύωση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας,
  3. δημιουργία συνθηκών που προοδευτικά θα συμβάλουν στην εργασιακή ολοκλήρωση μέσα από την επιχειρηματικότητα και την αυτοαπασχόληση.
Οι εισηγητές των εργαστηρίων θα εφαρμόσουν αρχές μάθησης που εστιάζουν στην χρήση της αποκτηθείσας γνώσης, ενώ θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο με ενσωματωμένες τις αρχές και την μέθοδο του Design Thinking.


      
Στα εργαστήρια θα παρευρεθεί η Δρ. Φιόρη Ζαφειροπούλου, επισκέπτης Καθηγητής Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.), ερευνητής του πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ιδρυτής του Ελληνικού κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας The Nest,  και συμμετέχει ως επιστημονικό προσωπικό και διευθυντικό στέλεχος σε σύγχρονες δομές στήριξης νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα (Aephoria, The Nest, ACEin ΑΣΟΕ). H καλεσμένη εισηγητής θα εστιάσει στις νέες επιχειρήσεις (startups) και τάσεις, καθώς επίσης και στην νέα μορφή επιχειρείν, την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.


Την Δρ Ζαφειρόπουλου θα πλαισιώσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Επιμελητηρίου Έβρου. Ο  Θάνος Πανταζής (Msc), οικονομολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές ειδίκευσης στην Λογιστική και Χρηματοοικονομική επιστήμη, θα διεξάγει ένα βιωματικό σεμινάριο πάνω στα σύγχρονα εργαλεία κοστολόγησης. Ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, πιστοποιημένος Business Coach από τον AC (U.K.), Marketer, μέλος της συντονιστικής ομάδας του ISMA και συνιδρυτής του κέντρου The Nest, θα εισάγει τους συμμετέχοντες στην συναισθηματική νοημοσύνη από το πρίσμα της επιχειρηματικότητας.  


Η συμμετοχή είναι δωρεάν η κράτηση όμως θέσης κρίνεται απαραίτητη για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.


Τα εργαστήρια απευθύνονται σε:
Μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου, μέλη της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών, startups, επιχειρηματίες, νέους επιστήμονες, στελέχη δημοσίων και κοινωνικών οργανισμών, πολιτιστικούς φορείς, και γενικότερα σε μέλη της κοινότητας που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν το γνωστικό τους πεδίο.



Πληροφορίες:
  • στην Ένωση Επαγγελματιών Ορεστιάδας, Αγίων Θεοδώρων 184 και στα τηλέφωνα 2552022763, 2552026617
  • στο Επιμελητήριο Έβρου, Λ. Δημοκρατίας 307 στην Αλεξανδρούπολη και στο τηλέφωνο 2551035848

Το Επιμελητήριο Έβρου ενημερώνει τα μέλη του ότι την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και από ώρα 11.00 έως 14.00 στα γραφεία του παραρτήματός του στην Ορεστιάδα, θα βρίσκονται στο πλαίσιο της διαχείρισης των Υπηρεσιών Μίας Στάσης ο Οικονομικός και η Νομική Σύμβουλος του Επιμελητηρίου προκειμένου να πραγματοποιήσουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με όσους επιθυμούν να λάβουν οποιαδήποτε πληροφόρηση σε φοροτεχνικά και νομικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις τους. Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω σύμβουλοι του Επιμελητηρίου δεν αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση υποθέσεων.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα του Επιμελητηρίου Έβρου, καθώς και του παραρτήματός του στην Ορεστιάδα (25520-26617) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015
Θεματικά Εργαστήρια


Ώρα

Session

ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ




17:00-18:30


Εργαστήριο 1
Λεωνίδας Σκερλετόπουλος
ΑC Certified Coach | Co Founder The Nest
Member of the ISMA  Coordinators
MBA, PgDms. Βsc in Communications,



Συναισθηματική Νοημοσύνη Επιχειρηματικότητα




18:45-19:45


Εργαστήριo 2
Δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου
Λέκτορας  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Visiting Lecturer ΑΣΟΕ
ΑCEin ΑΣΣΟΕ, Aephoria.net,
The Nest Centre for Socent



Design Thinking Workshop
Νέες επιχειρήσεις (Startups) και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα



20:00-21:00


Εργαστήριο 3
Θάνος Πανταζής
Msc Accounting & Finance
Msc Management Science
Οικονομολόγος –Φοροτεχνικός-Λογιστής



Θεματικό Εργαστήριο Κοστολόγησης
Πρακτική εφαρμογή μοντέλων και μεθόδων κοστολόγησης
για την σύγχρονη επιχείρηση



.





ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ




















Δρ Φιόρη Ζαφειροπούλου
PhD Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας,
ΜPhil, MBA, BSc (Ec.)
Λέκτορας  Κοινωνικής Επιχειρηματικότητα
Visiting Lecturer ΑΣΟΕ,
ΑCEin ΑΣΣΟΕ, Aephoria.net,
Founder The Nest Centre for Socent


Δρ Φιόρη Α. Ζαφειροπούλου  είναι Λέκτορας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στο Κολέγιο CityU & Επισκέπτης Καθηγητής Κοιν.Επχ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όντας φοιτήτρια το 2004 στο Λονδίνο ιδρύει την πρώτη της εταιρείας Zita Social Ltd. Είναι συνιδρυτής & Πρόεδρος του The Nest. Συμμετέχει σε Διακρατικά Ερευνητικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Κοινωνική Επιχειρη-ματικότητα, όπως το WiSE LifeLong learning της Επιτροπής. Διετέλεσε Σύμβουλος του Δήμου Αθηνών για την Ανάπτυξη του Οικοσυστήματος της Κοινωνικής Οικονομίας (Επιχειρώ Κοινωνικά -Athens Social Economy Initiative), Διετέλεσε CEO της εμπορικής επιχείρησης καλλυ-ντικών Neobeauty. Διετέλεσε Υπεύθυνη Μεταπτυ-χιακού Προγρά-μματος IHRM στο Κολέγιο BCA-London Metropolitan University. Παρουσιάζει και εκδίδει την ετήσια έρευνα της στην κοινωνική επιχειρη-ματικότητα διεθνώς, σε διεθνή journals και ερευνητικά βιβλία, όπως International Journal of Social Entrepreneurship and Innovation, Journal of Developmental Entrepreneurship, Journal of Marketing Channels, στην Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Μάνατζμεντ, στη Παγκόσμια Ισλαμική Ακαδημία του Μάρκετινγκ, στη Διεθνή Ακαδημία του Franchising. Έχει διδάξει στρατηγική διοίκηση σε Μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρή-σεων (MBAs) στην Ελλάδα και το Λονδίνο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι: θεωρίες κοινωνικών δικτύων, κοινωνική επιχειρημα-τικότητα και καινοτομία, στρατηγική μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, συ-στημική ανάλυση, διεταιρικές συνεργασίες και δίκτυα, κοινωνική δικαιό-χρηση. Έχει εργαστεί για την Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώ-νων «Αθήνα 2004» www.thenest.org.grf.zafeiropoulou@thenest.org.gr, @thenestgreeece, @fiorizita














Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, AC,
Certified Business Coach, Marketer,
MBA, PgDMS, Bsc (Communications),
Συνιδρυτής The Nest Centre for Socent
International Social Marketing Association (U.S.A.)
Member of Coordinators Team

Ο Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, είναι πιστοποιημένος Coach απο τον Βρετανικό Φορέα Association for Coaching (AC U.K.), με σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (PgDMS), το Marketing (ΜΒΑ specialization) & την Επικοινωνία, με ειδίκευση στα Κοινωνικά Μέσα (Bsc). Από τον Ιανουάριο του  2012 ασχολείται με την χρήση των εργα-λείων της συμβατικής οικονομίας για την Κοινωνική Αλλαγή ξεκινώντας ως βοηθός ερευνητής και έπειτα συνιδρυτής & Ερευνητής στο Ελληνικό κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ‘The Nest’ στο City Unity College. Εχει εμπειρία στην εκπαίδευση ενηλίκων (soft skills), στην δημόσια ομιλία και σε μελετητική εργασία στο πεδίο της στρατηγικής  Marketing, της παραδοσιακής και της κοινωνικής επιχειρη-ματικότητας και του επιχειρηματικού σχεδιασμού. Ειναι ειδικός συμβουλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Εβρου  και του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε θέματα ανάπτυξης κοινωνικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα είναι μέλος της συντονιστικής ομάδας του International Social Marketing Αssociation (ISMA) στην εκπόνηση του Social Marketing Guide και στην ημερολόγιο συνεδρίων/  εκδηλώσεων ενώ  συμμετέχει στον σχεδιασμό δράσεων της κοινωνίας των πολιτών μέσα από φορείς και ομάδες όπως η Αστική πρωτοβουλία UPLO της οποίας είναι συν-ιδρυτης και σε διάφορες δράσεις με το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.  . Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι: Κοινωνική επιχειρηματικότητα, Κοινωνικό Μαρκετινγκ και επικοινωνία για Κοινωνική αλλαγή, Βιώσιμη διοικηση, ηθική και Κοινωνική Ευθυνη.























Θάνος Πανταζής
Msc Accounting & Finance
Msc Management Science
Οικονομολόγος Επιμελητηρίου Εβρου –
Φοροτεχνικός-Λογιστής.

Ο Θάνος Πανταζής είναι Οικονομολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Λογιστική και Χρηματοοικονομική από τα Πανεπιστήμια του Σάουθαμπτον (University of Southampton) και  Μπέρμινγκχαμ  (University of Birmingham) της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει διατελέσει ως σύμβουλος και μελετητής σημαντικών έργων και προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και υλοποιήθηκαν στην περιοχή μας. Επίσης έχει διατελέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα , ως ανώτατο διοικητικό στέλεχος σε βιομηχανικές επιχειρήσεις στην ΒΙ. ΠΕ. Κομοτηνής, καθώς και σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού και επενδυτικού χώρου. Συμμετείχε ως αιρετό μέλος, στο διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών  Νομού Ροδόπης. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, και μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Έβρου. Σήμερα δραστηριοποιείται στην παροχή οικονομολογικών, λογιστικών και φοροτεχνικών υπηρεσιών, και είναι ο οικονομικός σύμβουλος του Επιμελητηρίου Έβρου. Είναι παντρεμένος με την Ανθή Γατοπούλου και έχουν έναν γιό.   






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια