Επίσκεψη του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, στα γραφεία του Ο.Λ.Α. και παραχώρηση κοινής Συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού, κ. Χρήστο Δούκα.

Τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Ο.Λ.Α. για την ανάδειξη του λιμανιού και της πόλης υπογράμμισαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Χρήστος Δούκας σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015 στα γραφεία του Οργανισμού.
Ο κ. Δούκας χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση ως ιδιαίτερα σημαντική για την επικύρωση του πλαισίου αξόνων για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Τόνισε ότι πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με έμφαση στον Τουρισμό Κρουαζιέρας και την αύξηση του χώρου φιλοξενίας σκαφών που αποσκοπεί να δώσει έναν νέο χαρακτήρα και μια νέα δυναμική στο κομμάτι του τουρισμού ενώ επισήμανε την ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες να βρίσκονται σε διαρκή και στενή συνεργασία με τους θεσμούς προκειμένου να επιτευχθούν ώριμοι και ολοκληρωμένοι στόχοι. Τέλος, ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης για την πολύτιμη και αναντικατάστατη συμβολή του σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ των φορέων της πόλης, πάντα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Εμφάνιση photo1.jpg
Από τη μεριά του ο κ. Λαμπάκης, αφού ευχήθηκε στον κ. Δούκα για τη νέα του θέση, υπογράμμισε την αξία του λιμανιού ως πυρήνα οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης όχι μόνο για την πόλη της Αλεξανδρούπολης αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θράκης και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων για την ανάδειξη και αξιοποίηση του λιμανιού ούτως ώστε αυτό να μετατραπεί σε ένα λιμάνι με προδιαγραφές που θα το καθιστά ικανό να συγκεντρώνει τα εμπορεύματα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα στο υπό ίδρυση διαμετακομιστικό κέντρο, στην έκταση των 500 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του Δήμου.

Τέλος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του Άξονα για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διεκδικεί πακέτο ύψους 8.000.000 ευρώ, ποσό που θα αξιοποιηθεί μεταξύ των άλλων και για την ανάπλαση της παραλιακής και της δυτικής χερσαίας ζώνης και θα συμβάλλει σημαντικά στη μετατροπή του λιμανιού σε αστείρευτη πηγή πλούτου πάντα προς όφελος των δημοτών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια