Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νέο παλιρροιακό κύμα φόρων με την υπογραφή Τσίπρα»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα μέτρα από την Κυβέρνηση, με τη διαδικασία του επείγοντος, σήμερα, Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, έκανε την εξής δήλωση:


«Μετά από 9 μήνες στο τιμόνι της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνει σιγά σιγά την παλιά καλή συνταγή της Αριστεράς που δεν είναι άλλη από τη φορολόγηση. Υποσχέθηκε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, λιγότερους φόρους για τους πολλούς και υφάρπαξε την εξουσία τον Ιανουάριο. Μετά από 7 μήνες αποτυχημένης διαπραγμάτευσης ήρθε η ώρα για τη “λυπητερή” σε όλους τους τομείς. Όταν δεν μπορείς να διαχειριστείς με συνέπεια τα δημόσια έσοδα και έξοδα καταφεύγεις ξανά και ξανά στην κοινωνία, ζητώντας κι άλλους φόρους.


Σημεία και τέρατα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Από πού να αρχίσει κανείς. Από τη φορολόγηση για πρώτη φορά στην ιστορία ανείσπρακτων ενοικίων; Από την κατάργηση εκπτώσεων του ΕΝΦΙΑ που θα πλήξει ακόμη και τα διατηρητέα αλλά και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια σε μία αμιγώς τουριστική χώρα; Από τη σημαντική αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα ενοίκια, όταν η πολιτεία έχει ταράξει τα ακίνητα στους φόρους; Από την πολύ ευκολότερη ποινικοποίηση των διατάξεων που για μικρά αδικήματα μπορεί να οδηγηθείς στη φυλακή;


Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα όμως για να προβληματιστεί κάθε Ελληνική οικογένεια. Η Ελληνική οικονομία 5 χρόνια στην κρίση δεν μπορεί να δώσει παραπάνω φόρους. Τα φορολογικά έσοδα παραμένουν στάσιμα παρά τις τρομακτικές αυξήσεις σε όλους τους συντελεστές. Η λύση δεν είναι να κυνηγάμε έσοδα από μία αγελάδα που δεν μπορεί να βγάλει περισσότερο γάλα.


Η λύση είναι να αποκτήσει η Ελλάδα μία Κυβέρνηση που θα μπορέσει με γνώση και όραμα να μεγαλώσει την οικονομία και να περιορίσει το μεγάλο και σπάταλο κράτος. Μόνο έτσι θα ζήσουμε μείωση φορολογικών συντελεστών. Αυτό όλοι το εξαγγέλλουν αλλά κανείς δεν το έκανε πράξη. Ας προβληματιστούμε.


Ένα μέρος των φόρων που αυξάνονται σήμερα θα πάει για να καταβάλλονται οι μισθοί των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που, με την υπογραφή του κ. Τσίπρα, ξαναγύρισαν στην εργασία τους για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους. Για την αύξηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση που δόθηκε, άλλη μία, υπόσχεση πρωθυπουργού για αναστολή, ούτε λόγος. Ας προβληματιστούμε όλοι».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια