ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο πρώτος στόχος επετεύχθη! Η σκακιστική ομάδα της Αλεξανδρούπολης επισφράγισε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας, την παραμονή της στην υψηλότερη κατηγορία και είναι πλέον μέσα στις είκοσι καλύτερες ομάδες της χώρας!!!
Το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής ξεκίνησε την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, με 31 ομάδες να το διεκδικούνε σε επτά αναμετρήσεις. Από αυτές η 20πρώτες παραμένουν στην κατηγορία, ενώ οι 11 πέφτουν στα Προκριματικά των Περιφερειών τους. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε για μια ακόμη χρονιά η Πνευματική Στέγη Περιστερίου,  2ος ο ΣΟ Καβάλας και 3ος  ο ΓΣΣ Πανιώνιος.
Ο Εθνικός πέτυχε δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες, 4/7 και κατέλαβε την 18η θέση.
Εμφάνιση PA112539 - Αντιγραφή.JPG
Ξεκίνησε πολύ δυνατά με ισοπαλία 5-5, στον 1ο γύρο, όπου αντιμετώπισε τους Αργοναύτες Κορινθίας, πρωταθλήτρια Ελλάδας το 2013 που φέτος τερμάτισε στην 10η θέση. Στον δεύτερο γύρο ηττήθηκε με 9,5/0,5  από τον ισχυρότατο Πανιώνιο που κατέκτησε τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Η δεύτερη ήττα, με 6-4 ήρθε από την Κάισσα Χανίων που κατέβαλλε την 13η θέση.
Ωστόσο η ομάδα παρέμεινε συντονισμένη, ενωμένη και προσηλωμένη στον στόχο της. Οι παίκτες συνέχισαν να παίζουν με την ψυχή τους και κατάφεραν δύο συνεχόμενες νίκες, με την Ικαρία 5,5-4,5 και με την ομάδα του Παπάγου 6,5-3,5.
Στον έκτο γύρο αγωνίστηκαν με τον Πειραϊκό, χάνοντας 5,5-4,5. Ο έβδομος γύρος ήταν καθοριστικός για την παραμονή της ομάδας στην εικοσάδα. Ο Εθνικός αντιμετώπισε την Ελευσίνα και το αποτέλεσμα  κατέληξε ισόπαλο 5-5. Με έξι βαθμούς η ομάδα της Αλεξανδρούπολης κατέλαβε την 18η θέση.
Εμφάνιση PA112554.JPG


Η σύνθεση της ομάδας του Εθνικού στο Πρωτάθλημα :
GM NIKOLOV MOMCHIL            2537 BUL
GALUNOVA TSVETA F                2151 BUL
ΘΡΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ                 2139 CYP
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΚΜΕΣ                2086 GRE
ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ       2011 GRE
ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ           1937 GRE
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ           1881 GRE
ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΑΦΗΣ                1634 GRE
ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΙΑΡΑ                  1484 GRE
ΑΪΒΑΖΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ-ΣΟΦΙΑ         1475 GRE
ΜΠΛΙΤΣΑΣ ΟΡΕΣΤΗΣ                 1231 GRE


Η Αλεξανδρούπολη έχει γράψει την ιστορία της στο σκάκι αφού πρωταγωνιστούσε στον χώρο για πολλά χρόνια. Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού ιδρύθηκε το 1983. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, το 1985, από τις τοπικές κατηγορίες ανέβηκε στην Α΄ Εθνική όπου παρέμεινε για 6 χρόνια.
Μια λαμπρή πορεία δέκα ετών τερματίστηκε το 1993 με το κλείσιμο του σκακιστικού τμήματος, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό.
Το σκακιστικό τμήμα μετά από 17 χρόνια απουσίας, επανιδρύετε τον Οκτώβριο του 2010, έχοντας πρωταρχικό στόχο να φέρει το σκάκι της Αλεξανδρούπολης και πάλι στην κορυφή !!!
        Και τα κατάφερε!!! Με σταθερά βήματα η ομάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια ανέβηκε τρεις κατηγορίες, ενώ φέτος κατέκτησε και τον τίτλο της Πρωταθλήτριας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Ο  στόχος για το 2015 ήταν η είσοδός της  στην Α΄ Εθνική και η παραμονή της στην υψηλότερη κατηγορία και τον πέτυχε!!!
Εμφάνιση PA112545.JPG
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί τα καταστήματα της πόλης, για την πολύ σημαντική υποστήριξη που προσέφεραν για την συμμετοχή της ομάδας  στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής στο Ρίο της Πάτρας :
- Το  «ALEXANDER BEACH HOTEL @ SPA    Διεύθυνση 2ο χιλ. Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής .
- ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Μαζαράκη 28, Αλεξανδρούπολη.
-Δέλκου Σμαρώ μέλος του διοικητικού συμβουλίου ΤΑΑ Βόλεϊ του Εθνικού
-ΠΑΝΕΜΠΟΡΙΚΗ Αφοι Χ. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ & Σια Ο.Ε. 1ο  χιλ. Αλεξ/πολης – Κίρκη
-Καφέ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ day night Λ. Δημοκρατίας 339


facebook : Εθνικός Σκάκι

Εμφάνιση PA112548.JPG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια