Στουρνάρας στηρίζει Αδώνιδα...

Ο Άδωνις Γεωργιάδης φέρεται να είναι η... προτίμηση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με την "κούρσα" εκλογής αρχηγού στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
 Πηγή της στήλης, η οποία είναι σε θέση να γνωρίζει αρκετά πρόσωπα και πράγματα, μας ανέφερε ότι ο διοικητής είναι...
υπέρμαχος της εκλογής του Άδωνι Γεωργιάδη στο "τιμόνι" του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο κ.Στουρνάρας φέρεται να εκθειάζει, σε στενούς του συνεργάτες, το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είναι ο μόνος που έχει "κολλήσει" ένσημα στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα επί χρόνια, κάτι το οποίο δεν τον αφήνει ασυγκίνητο.
Φυσικά, ο διοικητής δεν θέλει (και δεν πρέπει, για να είμαστε ειλικρινείς) να εκδηλώσει δημόσια την προτίμησή του για τον επόμενο πρόεδρο της Ν.Δ., καθώς είναι διαφορετικός ο θεσμικός του ρόλος. Πάντως, η πολιτική συμπάθεια των δύο ανδρών έχει τη βάση της στην περίοδο που ήταν και οι δύο υπουργοί στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τότε ο κ. Γεωργιάδης, χαριτολογώντας από το βήμα της Βουλής, είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό να "περάσει" τροπολογία, η οποία θα προβλέπει το όνομα του κάθε υπουργού Οικονομικών να αρχίζει από "Στου" και να τελειώνει σε "ας", ενώ σε κάθε ευκαιρία δεν έχανε την ευκαιρία να στηρίξει τον τότε υπουργό λέγοντας ότι πήρε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού και την ξανάφερε στον πυρήνα της Ευρωζώνης.

Γ.Α.

"Ρήσεις & Παραπολιτικά" (avgi.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια