Πόσο... ναζί είσαι;

«Γιατί οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον πατέρα του Φύσσα μετά την ομολογία του για τις ευθύνες διαπαιδαγώγησής του;» σχολίασε προ ημερών ο Π. Κορμικιάρης

«Νέο δακρύβρεκτο μελό από τη μητέρα του Παύλου Φύσσα. Το ότι ο γιος της προκαλούσε με τα τραγούδια του ως μητέρα δεν την αφορούσε. Βρε, ουστ», έγραψε χθες στο twitter ο ανοιχτά ναζιστής «δημοσιογράφος» Πέτρος Κορμικιάρης την ώρα της συγκλονιστικής κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο ίδιος χαρακτήρισε την οργανωμένη δολοφονία του Φύσσα ατύχημα.
Το θέμα προκάλεσε -όπως ήταν λογικό- σάλο αντιδράσεων στα μέσα δικτύωσης, κυρίως γιατί ο συγκεκριμένος δεν είναι απλώς ένας οργανωμένος χρυσαυγίτης (εργάζεται, όπως λέει ο ίδιος, στην ιστοσελίδα της Χ.Α.), αλλά είναι μόνιμος διοικητικός υπάλληλος Π.Ε. με βαθμό γ’ στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης.
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τη Γραμματεία Ενημέρωσης, η οποία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους υπαλλήλους (από το 1991). Η υπηρεσία πάντως δεν γνώριζε σε ποιον ακριβώς τομέα απασχολείται ο συγκεκριμένος υπάλληλός της, «λόγω της αλλαγής του οργανογράμματος», όπως μας είπαν.
Σύμφωνα με εγκύκλιο με ημερομηνία 12/11/2014 και με την υπογραφή της Σοφίας Βούλτεψη, ο δημοσιογράφος-οικονομολόγος (όπως αυτοσυστήνεται) είναι προϊστάμενος στην Πολιτική Αμυνα της Διεύθυνσης Πολιτικής Σχεδίασης Εκτακτων Αναγκών.
Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε δράση στις γραμμές της ΟΝΝΕΔ σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα, όπως παραδέχεται ο ίδιος, απόφοιτος του ΑΠΘ και φανατικός υποστηρικτής τα τελευταία χρόνια της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα δηλώνει μέλος της αυτοαποκαλούμενης «Ενωσης Συντακτών Εφημερίδων, Περιοδικών και Ηλεκτρονικών Μέσων Βόρειας Ελλάδας». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», εις βάρος του Κορμικιάρη υπάρχουν ΕΔΕ για δύο καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση.
Πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος είχε το θράσος να προκαλέσει και πάλι: «Γιατί οι αρμόδιοι εισαγγελείς δεν συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον πατέρα του Φύσσα μετά την ομολογία του για τις ευθύνες διαπαιδαγώγησής του;», «Αμφισβητώ το Ολοκαύτωμα ως ιστορικό γεγονός, μάρτυς μου το σύγχρονο Ισραήλ», «Χαιρετίζουμε τη μεγάλη νίκη της Χρυσής Αυγής. Αγκαλιάζουμε τον αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο και όλα τα στελέχη», έγραψε μετά τις εκλογές.
Προεκλογικά υπογράμμιζε ειρωνικά: «Οι κίναιδοι θέλουν τα δικαιώματά τους. Ζήτω ο Σύριζα», ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου υμνούσε τον Χίτλερ: «Μπράβο, Αδόλφε. Ακόμα και σήμερα διαμορφώνεις τις πολιτικές εξελίξεις. Αξιος».
O ναζιστής Κορμικιάρης κατάφερε προχθές αρχικά να κερδίσει παραπάνω από 15 λεπτά δημοσιότητας (με τα σχόλια που του ταιριάζουν).
Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, όμως, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ύστερα από εισήγηση-αναφορά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Ε. Κρέτσου, παρέπεμψε τον Κορμικιάρη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της οριστικής παύσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια