Αγαπημένες κούνιες για να ντύσετε το βρεφικό δωμάτιο! Tips για να τις επιλέξετε.

Το βρεφικό δωμάτιο… Είναι ένα από τα πιο σημαντικά και πιο αγαπημένα δωμάτια, τόσο για την μητέρα, όσο και για το παιδί. Αν βρίσκεστε και εσείς σε περίοδο που προετοιμάζετε το βρεφικό δωμάτιο για το μωράκι σας, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί όσα θα σας πούμε είναι ιδιαίτερα χρήσιμα…
Το βρεφικό δωμάτιο είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το δωμάτιο των γονιών. Όπως επισημαίνουν και εξειδικευμένοι παιδαγωγοί και παιδοψυχολόγοι, το παιδί μετά τους 2 πρώτους μήνες καλό είναι να κοιμάται στην κούνια του βρεφικού του δωματίου.
Πολλές μανούλες δικαιολογημένα λόγω έντονης κούρασης προτιμούν να τοποθετούν την κούνια δίπλα στο κρεβάτι τους, κάτι το οποίο όμως όσο μεγαλώνει το μωρό είναι λάθος. Ο «απογαλακτισμός» πρέπει να ξεκινήσει σχετικά γρήγορα, ώστε να μπορέσει το ζευγάρι να διατηρήσει μια υγιή σεξουαλική ζωή. Έτσι η κούνια πρέπει να μεταφερθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο βρεφικό δωμάτιο.
Τα έπιπλα που θα χρειαστείτε τον εξοπλισμό του βρεφικού δωματίου είναι σίγουρα αρκετά, το βασικότερο, όμως, από όλα είναι η κούνια!
Αν δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε την ιδανική κούνια για το μωρό σας για το βρεφικό δωμάτιο, εμείς σας δίνουμε μερικά χρήσιμα tips που θα διευκολύνουν την επιλογή σας.  

  • Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα κάγκελα της κούνιας. Προφανώς και οι περισσότερες κούνιες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές κατασκευής. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι τα κάγκελα. Το άνοιγμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι πολύ μεγάλο, διότι αυτό αυξάνει την πιθανότητα να εγκλωβιστεί και να τραυματιστεί το μωρό σας.
  • Το στρώμα πρέπει να εφαρμόζει ακριβώς στην βάση του κρεβατιού και να μην υπάρχει κανένα κενό.
  • Η κούνια θα πρέπει να είναι βαμμένη με χρώματα που είναι φιλικά στον ευαίσθητο οργανισμό του μωρού, καθώς στην βρεφική ηλικία έχουν την τάση να εξερευνούν τα πάντα με το στόμα. Δείτε  την μεγάλη συλλογή(http://www.dimas-bebe.gr/gia-to-dwmatio/gia-to-domatio-epipla/krebati  ) από κούνιες που έχει να σας προσφέρει το ηλεκτρονικό κατάστημα με βρεφικά είδη Δήμας.
  • Προτιμάτε κούνιες που στα κάγκελα οι γωνίες είναι στρογγυλεμένες, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα τραυματισμού.
  • Μην διακοσμείτε την κούνια με κρεμαστά διακοσμητικά καθώς υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού σε χέρια και σε πόδια και μην κολλάτε αυτοκόλλητα στην κούνια, καθώς είναι επικίνδυνο το μωρό σας να τα καταπιεί.

Ευχαριστούμε πολύ το ηλεκτρονικό κατάστημα  με βρεφικά είδη dimas-bebe.gr για το παραπάνω άρθρο!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια