«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών».

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Ένωση Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ)-Παράρτημα Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στις 6:00 το απόγευμα, στο δημοτικό αμφιθέατρο Φερών, εκδήλωση με θέμα:
«Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών».
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μιλήσουν:


  • «Η βία κατά των γυναικών. Η εξάλειψή της. Οι θέσεις της ΕΓΕ»  Παναγιώτα Παρδαλίδου-Δουλάμη, Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) – Παράρτημα Αλεξανδρούπολης,
  • «Δεν κλείνω τα μάτια μου στη βία κατά των γυναικών»
Χριστίνα Γκασίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Αρχοντία Κύρογλου, Ψυχολόγος και Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων    Βίας,
  • «Βία κατά των γυναικών: Νομοθετική προσέγγιση»
Βασιλική Βαρσαμάκη, Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης


Το Συμβουλευτικό Κέντρο καλεί όλους τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να συμμετέχουν στην παραπάνω εκδήλωση με στόχο την ανάπτυξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να φωτίσουμε τις πτυχές του κοινωνικού αυτού φαινομένου. Η παρουσία σας θα συμβάλλει στην ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αναγκαιότητα συνεργασίας των τοπικών φορέων, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας, σε θέματα έμφυλης βίας.  


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας, Β΄ ΚΑΠΗ (1ος όροφος), Καρτάλη 2 και στο τηλέφωνο 2551025629.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια