Επίσκεψη της αποστολής του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο Σοσνόβυι Μπορ και επαφές με φορείς της περιοχής

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 η αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε το Σοσνόβυι Μπορ όπου έτυχε θερμής υποδοχής από το Δήμαρχο και τον Εκτελεστικό Δήμαρχο του Σοσνόβυι Μπορ στο Δημαρχείο της πόλης. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο Δήμους και ιδιαίτερα η πορεία της αδελφοποίησής τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην καθιέρωση της απευθείας αεροπορικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Αγ. Πετρούπολη.
Εμφάνιση σχολική παράσταση1.jpg
Αμέσως μετά η αποστολή του Δήμου κατευθύνθηκε προς το αδελφοποιημένο με το 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης σχολείο. Εκεί, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από καθηγητές και μαθητές και παρακολούθησε μουσικοθεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη. Αφού περιηγήθηκε στους χώρους της σχολικής μονάδας, επέστρεψε στο Δημαρχείο όπου δόθηκε κοινή Συνέντευξη Τύπου με θέμα την εξελικτική πορεία της αδελφοποίησης των δύο Δήμων, τη συμμετοχή περισσότερων παιδιών στις κατασκηνώσεις του Δήμου και της Μητρόπολης στη Μάκρη, τη συμμετοχή μαθητών των αδελφοποιημένων σχολείων σε προγράμματα ανταλλαγής και τη δημιουργία τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αλεξανδρούπολη τουριστικών περιπτέρων για την ανάδειξη και προώθηση των ευρύτερων σχέσεων που διέπουν τους δύο δήμους.
Το απόγευμα η αποστολή του Δήμου Αλεξανδρούπολης επισκέφτηκε και περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καινούριου πυρηνικού εργοστασίου. Εκεί την υποδέχτηκε ο Διευθυντής του εργοστασίου, κ. Βλαντιμίρ Περεκούντα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μονιμοποιηθεί η απευθείας αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με την Αγ. Πετρούπολη ενώ εξέφρασε τον ενθουσιασμό του στην πρόταση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, κ.κ. Άνθιμου, να χτιστεί ορθόδοξος ιερός ναός του Αγ. Βλαδίμηρου σύμφωνα με τη ρωσική τεχνοτροπία στην Αλεξανδρούπολη.


Σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 1.30 μ.μ. θα υπογραφεί Πρωτόκολλο Αδελφοποίησης μεταξύ των Επιμελητηρίων της Αλεξανδρούπολης και της Αγ. Πετρούπολης ενώ στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση παρουσία του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Αγ. Πετρούπολη, κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη, των Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων των δύο Δήμων. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  και στο πλαίσιο προώθησης και γνωριμίας του Ρωσικού λαού με το θρακιώτικο πολιτισμό και τη θρακιώτικη παράδοση, θα παρουσιαστούν εδέσματα και προϊόντα της θρακιώτικης κουζίνας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους δημότες της Αγίας Πετρούπολης να έρθουν σε άμεση επαφή με τη μουσική και τις γεύσεις της περιοχής μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια