Παρασκήνιο: Έκραξαν άγρια την Τουρκία στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, λέει πρώην CIA

Άγνωστες παρασκηνιακές πτυχές της έκτακτης Συνόδου του ΝΑΤΟ, την Τρίτη το βράδυ μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, αποκάλυψε ο πρώην αξιωματούχος της CIA και του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Λάρι Τζόνσον (Larry Johnson).
Στην εν λόγω Σύνοδο, πολλοί εκ των συμμετεχόντων καταδίκασαν την πράξη της Τουρκίας, σύμφωνα με τον Λάρι Τζόνσον.
Αν και η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 ήταν ουδέτερη, την ώρα της Συνόδου πολλά μέλη της Συμμαχίας εξέφρασαν βαθιές ανησυχίες για τις πράξεις της Τουρκίας, δήλωσεο ο Τζόνσον μιλώντας στο Russia Today.
«Ανησύχησα ότι το ΝΑΤΟ θα “έτρωγε” την παραφροσύνη της Τουρκίας, αλλά ευτυχώς, οι πληροφορίες από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ μεταφέρουν ότι πολλά μέλη ρωτούσαν την Τουρκία: Τι στο όνομα του Θεού σκεφτόσασταν;».
Σύμφωνα με τον Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Συνόδου, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ είπαν ότι η Τουρκία έπρεπε να είχε χειριστεί διαφορετικά το θέμα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν ανησυχούν τόσο εάν επιστρέψουμε σε έναν «ψυχρό πόλεμο», αλλά ότι τέτοιου είδους απρονοησίες μπορεί να οδηγήσουν σε έναν πραγματικό πόλεμο».
«Το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε είναι να εμπλακούν Ρωσία και Δύση σε κάποιον πόλεμο», υπογράμμισε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια