Όταν υπουργοί λειτουργούν ως ντίλερ δανειστών, καταστρέφεται η εγχώρια παραγωγή

Βάκης Τσομπανίδης 
Παρακολούθησα με προσοχή την συζήτηση για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τους βοσκότοπους, εκτός του ότι η βουλή είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι άχρηστων-άσχετων φαφλατάδων που φλυαρούν για θέματα που δεν έχουν ιδέα, μερικά πράγματα  μου έκαναν τρομερή εντύπωση. Ο Αποστόλου χωρίς να ντρέπεται είπε πως εσκεμμένα δεν πλήρωσε το 50% την ενιαία τον Οκτώβριο για να πληρώσει το 90% ΠΡΟΣΟΧΗ όχι της ενιαίας αλλά της βασικής ενίσχυσης που είναι το 40% της ενιαίας. Φώναζε δήθεν ενοχλημένος  πως με 1,2 δις θα πληρώσει την ενιαία και όλες τις παλιές οφειλές του ΥΠΑΑΤ, κανείς δεν του είπε πως μόνο η ενιαία θέλει 2,2 δις και για να πληρωθούν όλες οι οφειλές πάνω απο 4 δις, τόσο άσχετοι όλοι τους.
Μη πληρώνοντας τις επιδοτήσεις τον Οκτώβριο ο υπουργός δημιούργησε ακόμη ένα τεράστιο πλήγμα στον κτηνοτροφικό κόσμο, οι κτηνοτρόφοι δεν αγόρασαν ζωοτροφές στην ώρα τους απο τον παραγωγό, με αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο αν και όπως γίνουν οι πληρωμές θα αναγκαστούν να πληρώσουν διπλάσια ποσά για της ζωοτροφές.
Σκούζουν όλοι και κόπτονται πως το 60% του κόστους παραγωγής του κτηνοτρόφου είναι οι ζωοτροφές και αυξάνουν τον ΦΠΑ απο 13% όταν ο μέσος όρος ΦΠΑ στις ευρωπαικές χώρες είναι 6% στο 23% αυξάνουν το κόστος στην ενέργεια που είναι 3 φορές υψηλότερο απο τον μέσο ευρωπαικό όρο και υπερφορολογούν τον εξαθλιωμένο απο τις πολιτικές τους αγροτικό κόσμο,τριπλασιάζουν τις ασφαλιστικές εισφορές, όταν οι περισσότεροι αδυνατούν να πληρώσουν τις υπάρχουσες.
Ο πρωτογενής τομέας και ειδικά η κτηνοτροφία που όλοι ευαγγελίζονται πως είναι η μεγάλη ατμομηχανή που θα μας βγάλει απο την κρίση τα τελευταία χρόνια φυλλορροεί, σήμερα με αριστερή σφραγίδα υπογράφεται η θανατική της καταδίκη.
Οι προοπτικές ήταν πολλές, η συνταγή απλή, 500.000 τόνους είναι η παγκόσμια ζήτηση της φέτας, αν επενδύαμε στην αιγοπροβατοτροφία και διπλασιάζαμε έστω την παραγωγή γάλακτος εκτός απο έσοδα σε κράτος,κτηνοτρόφους,μεταποιητικές κλπ θα δίναμε δουλειά σε 150.000 ανέργους φανταστείτε τι θα γινόταν αν πενταπλασιάζαμε την παραγωγή, σε επίπεδα παγκόσμιας ζήτησης ......Όλα αυτά όμως απαιτούν πολιτική βούληση και πολιτικούς που να ενδιαφέρονται για το καλό της χώρας και όχι ντίλερ των δανειστών που σπέρνουν εμπόδια και φόρους για να φρενάρουν κάθε Ελληνική παραγωγή.
Φωνάζω χρόνια πως το υπουργείο γεωργίας πρέπει να περάσει σε χέρια των άμεσα ενδιαφερομένων, του αγροτικού κόσμου και όχι σε χέρια του κάθε τυχάρπαστου κομματάρχη που βλέπει την χρυσή ευκαιρία να σώσει εαυτών και παρατρεχάμενους. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε τον κλάδο....Με την πεπατημένη αποτυχημένη πολιτική τοποθέτησης ασχέτων στην ηγεσία θα βλέπουμε φαινόμενα παρακμής ηλίθιες διαπραγματεύσεις για τους βοσκοτόπους, μείωση της παραγωγής, αύξηση εισαγωγών και στο τέλος παράδοση άνευ όρων της χώρας που θα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο και που ακόμη και για την διατροφή της θα εξαρτάτε απο τα δανεικά.
Ξήλωμα σήμερα λοιπόν όλων αυτών που λόγο βλακείας ή εξυπηρετώντας αλλότρια συμφέροντα απεργάζονται την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα, σκούντημα κινήτρων στην μεγάλη ατμομηχανή του πρωτογενούς τομέα ώστε να ξεκινήσει ξανά Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ελπίδα σε αυτή την χώρα.