Πώς να επιλέξετε τις τέλειες κουρτίνες: Λεπτομερής οδηγός

Βρίσκεστε σε καινούργιο σπίτι, ή θέλετε να κάνετε μία ανανέωση στο δικό σας και αναζητάτε τις τέλειες κουρτίνες; Τα αμέτρητα στυλ, σχέδια και χρώματα που υπάρχουν στο εμπόριο μπορεί να σας μπερδέψουν, όμως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Η επιλογή της τέλειας κουρτίνας θέλει μεν πολλή προσοχή, αλλά θα είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε αν ακολουθήσετε μερικές απλές συμβουλές. Εάν, πρώτα, θέλετε να δείτε μερικές πολύ αξιόλογες προτάσεις σε όμορφες κουρτίνες, μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ
Σε πρώτη φάση, αφήστε στην άκρη το στυλ. Βασικό στοιχείο είναι η λειτουργικότητα και αυτή θα περιορίσει σωστά τις επιλογές σας. Αν θέλετε κουρτίνες που παρέχουν προστασία της ιδιωτικής ζωής ή απόλυτο σκοτάδι, αναζητήστε κουρτίνες με επένδυση. Αν σας αρέσει το φως να φιλτράρεται μέσα από τις κουρτίνες ή να είναι απλά διακοσμητικές, επιλέξτε κουρτίνες χωρίς επένδυση. Η επένδυση είναι μεν πιο ακριβή, αλλά έχει και άλλα πλεονεκτήματα: Μπορεί να προστατεύσει το ύφασμα από τον ήλιο και τα ρεύματα αέρα και το κάνει να μοιάζει πιο πολυτελές.
http://www.kentia.gr/media/k2/items/cache/be7685026070406a215779b242f1aa2e_Generic.jpg

ΥΦΗ
Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε το στυλ και να το συνδυάσετε με τη χρήση του δωματίου. Για έναν πιο επίσημο χώρο, όπως σαλόνι ή τραπεζαρία μπορείτε να επιλέξετε μετάξι ή βελούδο. Αλλες επιλογές είναι μίγματα από τεχνητό μετάξι και σατέν ή βαμβάκι. Υπάρχουν κυματώδης λινές και ζαρωμένο βελούδο.
Διάφανες «ζαρωμένες» λινές κουρτίνες που να προσθέτουν στην αισθητική του δωματίου χωρίς να κρύβουν το φως του ήλιου…http://www.kentia.gr/media/k2/items/cache/5d9bd784bfd234610bf8ba15e7ad6a4e_Generic.jpg

ΧΡΩΜΑ
Θα πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε τις κουρτίνες να δένουν απόλυτα με το ντεκόρ ή να κάνουν την ανατροπή. Για να «δένουν», διαλέξτε κουρτίνες που είναι στον ίδιο τόνο με τον τοίχο, αλλά ελάχιστα πιο σκούρες, ή επιλέξετε κουρτίνες σε ένα μη κυρίαρχο ανεπαίσθητο χρώμα στο δωμάτιο (μία απαλή σκιά από το χαλί, ας πούμε). Από την άλλη, αν θέλετε να κάνουν την ανατροπή, κουρτίνες σε ένα τολμηρό χρώμα θα δώσουν μία εντυπωσιακή νότα. Πάντα όμως να λαμβάνετε υπόψιν σας το ύφασμα και τις αλλαγές που θα κάνει το φως του ήλιου όταν περνάει από την κουρτίνα σας.
http://www.kentia.gr/media/k2/items/cache/62fb5f1024529266c6e71c0c0c9ddb3c_Generic.jpg

ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΜΟΤΙΒΑ
Ένας εμπειρικός κανόνας: Αν έχετε σχέδια στα έπιπλα ή στο κάλυμμα του κρεβατιού, επιλέξτε σκέτες κουρτίνες. Μόνο αν έχετε έπιπλα από ενιαίο χρώμα και σχέδιο, μπορείτε να παίξετε με τα μοτίβα στις κουρτίνες.
http://www.kentia.gr/media/k2/items/cache/42bfbea03cce865b2f6f3be1a87895b7_Generic.jpg

Για περισσότερες κουρτίνες και λευκά είδη για το σπίτι επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΚΕΝΤΙΑ και δώστε στο χώρο σας κορυφαία αισθητική.