Χαρβαλιάς: Πολιτικό unfair από τον Μητσοτάκη ο β’ γύρος ανεξαρτήτως διαφοράς

Στη στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, απαιτώντας β’ γύρο ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλη θα ήταν η διαφορά του από τον Βαγγέλη Μεϊμεράκη, στέκεται ο Γιώργος Χαρβαλιάς με άρθρο του στη “Δημοκρατία”.

Ο έμπειρος δημοσιογράφος επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Η υψηλή συμμετοχή από μεγαλύτερες κυρίως ηλικίες, και η πεντακάθαρη πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σηματοδοτούν την “κομμτική νομιμοφροσύνη” των παραδοσιακών οπαδών της παράταξης στο πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έδωσε… δια νεύματος τη γραμμή.

Το αξιοπρόσεκτο ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνει ότι η οικογένεια του επιτίμου διαθέτει μια σταθερή επιρροή περίπου στο ένα τρίτο του στενού κομματικού ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς αυτό να μεταφράζεται σε ευρύτερη κοινωνική απήχηση.

Η αγωνία της οικογένειας Μητσοτάκη να προτάξει προσωπικά συμφέροντα και να επιβάλει τετελεσμένα στην παράταξη, κατέστη και πάλι εμφανής, όταν με τη βοήθεια συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης επιχειρήθηκε να φανεί ως “μονόδρομος” ένας δεύτερος γύρος, ανεξαρτήτως της διαφοράς πρώτου-δεύτερου.

Η πρώιμη δήλωση του Κυριάκου, χωρίς να έχει καν ανακοινωθεί κάποιο επίσημο αποτέλεσμα, αποτέλεσε ένα είδος πολιτικού unfair, προαναγγέλλοντας διχαστικές εξελίξεις”.