Πρωτοβουλία μετάδοσης ήχου από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (από το μεθεπόμενο ΔΣ)

Ήρθε ο καιρός μετά από χρόνια διαμαρτυριών, αρθρογραφίας, παραπόνων, την απουσία δημοσιεύσεων απομαγνητοφωνημένων πρακτικών και τη διαπίστωση ύπαρξης «προβλημάτων» στην επίσημη καταγραφή των θεμάτων που συζητώνται στην αίθουσα του ΔΣ στο Διαύγεια, να προχωρήσουμε πιο… ακτιβίστικα.
Από το επόμενο δημοτικό συμβούλιο (όχι το αυριανό της Τετάρτης 2/12/2015) θα ηχογραφούμε τις συνεδριάσεις, από το σημείο από το οποίο παρακολουθούν οι δημοσιογράφοι τις συνεδριάσεις, και θα αναρτούμε αυτούσιο το ηχητικό στο διαδίκτυο για την ενημέρωση των συνδημοτών μας.
Για το σκοπό αυτό θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σήμερα η δημοτική αρχή και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης 2/12/2015 θα μοιραστεί το ίδιο κείμενο και εγγράφως.
Παρακαλούμε θερμά τους δημοτικούς συμβούλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκφράσεις τουςνα μην αναφέρονται δημοσίως σε θέματα off-the-record καθώς οτιδήποτε αναφέρουν στη δημόσια συνεδρίαση μπορεί να καταγραφεί και να μεταδοθεί.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι που διαφωνούν με τη μετάδοση των ηχητικών (αν και ο νόμος του Καλλικράτη και ο κανονισμός του δημοτικού μας συμβουλίου το προβλέπουν και το επιβάλλουν)παρακαλούνται να εκφράσουν τους ενδοιασμούς τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της ιστοσελίδαςκαι να αιτιολογήσουν τη διαφωνία τους αυτή.
Ζητούμε τη στήριξη όλων των συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης. Ζητούμε τη στήριξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, κ. Χρήστου Βασματζίδη. Ζητούμε την στήριξη των υπηρεσιακώντου προεδρείου του ΔΣ και της γραμματείας του. Ζητούμε τη στήριξη των ενεργών πολιτών. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε στη διαφάνεια των δημοτικών μας θεμάτων και να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε κάτι να φοβηθούμε από τη δημοσιοποίηση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων.
Με την πρώτη ευκαιρία, και εφόσον βρεθεί λύση στην έλλειψη ίντερνετ στην αίθουσα του ΔΣ, θα προχωρήσουμε και σε ζωντανή μετάδοση εικόνας, όπως κάναμε στο παρελθόν στο ΔΣ της συζήτησης για τη ΜΠΕ των Χρυσωρυχείων (με ζωντανή ραδιοφωνική μετάδοσή της από το δημοτικό ραδιόφωνο και το Maximum FM 93,6) και στο συλλαλητήριο κατά των χρυσωρυχείων έξω από το δημαρχείο (με ζωντανή πανελλαδική μετάδοση βίντεο).
Θυμίζω ότι στη συνεδρίαση της 30/05/2012 εγκρίθηκε/ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο Κανονισμός Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξανδρούπολης (καταψήφισαν οι κ.κ. Τρέλλη και Πεϊχαμπέρης από τη Λαϊκή Συσπείρωση ενώ λευκό είχε ψηφίσει ο κ. Λασκαράκης – απουσίαζαν οι κ.κ. Κιτσικίδης, Κολχούρης, Δευτεραίος, ενώ από την ψηφοφορία αυτού του θέματος απουσίαζαν και οι κ.κ. Σεφεριάδης, Θεοδώρου, Βραχιόλογλου, Σεραφειμίδης, Δούρος, Ουζουνίδης, Γκότσης και Κεσεσίδου.
Αποτελέσματα ψηφοφορίας (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ - Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου)
Αποτελέσματα ψηφοφορίας (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ – Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου)
Στο άρθρο 5 αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «στους δημοσιογράφους και γενικά σε όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρέχεται κάθε διευκόλυνση. Επιτρέπεται η ραδιοφωνική και τηλεοπτική κάλυψη των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Άρθρο 5 - Δημοσιότητα Συνεδριάσεων - Πληροφόρηση Πολιτών (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ - Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου)
Άρθρο 5 – Δημοσιότητα Συνεδριάσεων – Πληροφόρηση Πολιτών (ΑΔΑ: Β4ΜΦΩΨΟ-ΨΧΓ – Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου)


Πηγή: Πρωτοβουλία μετάδοσης ήχου από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης (από το μεθεπόμενο ΔΣ) | πάμε μπροστά