ΓΑΠ:ΟΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΕ


Η οικονομική κρίση δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοινωνικό σκηνικό σε πολλά κράτη κάτι που πρέπει να καθορίσει τις πολιτικές προτεραιότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δήλωσε ο πρόεδρος της  Γιώργος Παπανδρέου κατά την ενακτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση του προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στη Νέα Υόρκη. 
Ο ίδιος τόνισε ότι οι διεθνείς οργανισμοί και τα διακρατικά ινστιτούτα θα πρέπει να γίνουν πιο δημιουργικά όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και επεσήμανε ότι στο επίπεδο της Ευρωζώνης η πρόοδος είναι πολύ αργή κάτι που συντηρεί το κλίμα της αβεβαιότητας σχετικά με το μέλλον της.
«Υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα μεταξύ της οπτικής που έχουν ορισμένες προοδευτικές κυβερνήσεις οι οποίες λαμβάνουν υπόψη τους τις κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης και της συντηρητικής πλειοψηφίας  που συνεχίζει να ακολουθεί τις προτεραιότητες αυτών που είναι υπεύθυνοι για το χάος που επικρατεί» τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
«Αυτές οι προοδευτικές κυβερνήσεις χρειάζονται περισσότερο από ποτέ την αλληλεγγύη μας προκειμένου να επιβιώσουν σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον. Σε ένα περιβάλλον όπου τα οικονομικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης είναι ιδιαίτερα επιθετικά» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη για νέες ιδέες, νέες πολιτικές σε περίπτωση που ο τραπεζικός τομέας καταστεί ανίκανος να υποστηρίξει την ανάπτυξη.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανεργία μεταξύ των νέων, η οποία όπως είπε γίνεται ο παράγοντας για πολιτική αστάθεια.
«Πολλοί τομείς της οικονομίας πρέπει να αναδιαρθρωθούν» είπε και απέδωσε την αύξηση των κρουσμάτων ρατσισμού και την άνοδο ακροδεξιών κινημάτων στις υπάρχουσα οικονομική κρίση.
Τέλος αναφέρθηκε στη Σύνοδο των G20 και στις αποφάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη που ελήφθησαν, λέγοντας πως ναι μεν ήταν θετικές αλλά σε πρακτικό επίπεδο δεν έχει γίνει κάτι.
Γι’αυτό το λόγο θα πρέπει, όπως ανέφερε, να ασκηθούν πιέσεις για την εφαρμογή μια προοδευτικής ατζέντας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο που θα προωθεί την οικονομική ανάκαμψη, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια