Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Η κυβέρνηση προχωράει στην ενίσχυση με των νοσοκομείων του ΠΓΝ Έβρου, αντιστρέφοντας για πρώτη φορά το κλίμα μετά από χρόνια περικοπών στην Υγεία και αποχωρήσεων προσωπικού:
Με την 26/4/2016 με την Α2α/Γ.Π./οικ.30686 απόφαση του Υπουργείου Υγείας για πρώτη φορά μετά από 6,5 χρόνια προκηρύσσονται θέσεις μόνιμων γιατρών ΕΣΥ: 5 για το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (2 Ακτινοθεραπευτές - Ογκολόγοι, 1 Παιδίατρος, 1 Αναισθησιολόγος, 1 Παθολογοανατόμος) και 4 για το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου (Παθολόγου, Χειρουργού, Ορθοπεδικού, Νεφρολόγου). Θα ακολουθήσει σε λίγες μέρες η προκήρυξη 2 θέσεων ακτινοφυσικών και τεχνολόγου ακτινοθεραπείας, έτσι ώστε να συμπληρωθεί το προσωπικό που χρειάζεται για τη λειτουργία του νέου υπερσύγχρονου γραμμικού επιταχυντή (δωρεά Ιδρύματος Στ. Νιάρχος).
Τα τελευταία χρόνια οι αποχωρήσεις προσωπικού από τα νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου ήταν πολλές. Τα κενά δεν αναπληρωθήκαν. Η ευσυνείδητη και άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων σε πολλές περιπτώσεις κράτησε της δομές υγείας του Έβρου ανοικτές. Έχουμε απολυτή επίγνωση ότι παρά τις προκηρυσσόμενες θέσεις θα συνεχίσουν να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού. Έγινε όμως ένα σημαντικό βήμα και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες σύγκρουσης με τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού -αυτούς που μας λεν ότι με απολύσεις και εργασιακή εξαθλίωση θα ζήσουμε καλυτέρα.
Θυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός του 2016 προέβλεψε για πρώτη φορά αντί για μείωση αύξηση των δαπανών για την Δημόσια Υγεία (από 1,388 δις σε 1,586 δις δηλαδή αύξηση 14%).