Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εγκαινιάστηκε το Παιδικό Κοινωνικό Κέντρο «Ακροπόλ»

«Αυτές οι υποδομές είναι για την κοινωνία που τις έχει ανάγκη. Είναι για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται να εμπιστευτούν τη φύλαξη και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους σε ικανά χέρια παιδαγωγών και επιστημόνων, σε ασφαλείς και σύγχρονους χώρους», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Νεάπολης-ΣυκεώνΣίμος Δανιηλίδης κατά τη σημερινή τελετή εγκαινίων του νέου Παιδικού Κοινωνικού Κέντρου-Βρεφονηπιακού Σταθμού «Ακροπόλ».Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα πρόνοιας και παιδικής φροντίδας που κατασκεύασε ο δήμος στην οδό Σαπουντζόγλου στη Δημοτική Ενότητα Συκεών, στο χώρο όπου παλαιότερα λειτουργούσε το σινέ «Ακροπόλ». 
Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ως πολύ ευχάριστη γιατί, όπως είπε, «απέδωσαν οι κόποι και οι δυσκολίες 15 ολόκληρων χρόνων, αφού καταφέραμε να δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο Παιδικό Κέντρο σε όλη τη Θεσσαλονίκη. Από το 1996 αρχίσαμε τον αγώνα απόκτησης της γης προχωρώντας με δύναμη, σθένος και αποφασιστικότητα στις αναγκαίες απαλλοτριώσεις, παρά τις φωνές διαμαρτυρίας και τις συνήθεις αντιδράσεις από οικονομικά και εργολαβικά συμφέροντα. Εξασφαλίσαμε τα κονδύλια μέσω του υγιούς ταμείου του δήμου, καθώς και της αξιοποίησης χρηματοδοτικού προγράμματος για μειονεκτούσες ομάδες», τόνισε. 

Ο Σ.Δανιηλίδης συνεχάρη όλους τους συνεργάτες του δήμου που συνέβαλαν στη δημιουργία της πρότυπης αυτής κοινωνικής δομής, τις παιδαγωγούς και τους εργαζόμενους που φροντίζουν με τον καλύτερο τρόπο τα βρέφη και τα παιδιά, τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους κυρίως προηγούμενων ετών και δημοτικών συμβουλίων γιατί, όπως ανέφερε, στάθηκαν δίπλα παρά τις όποιες αντιρρήσεις ιδιοκτητών, καθώς και όλους τους κατοίκους της περιοχής για την υποστήριξή τους. «Είμαστε υπερήφανοι γιατί κατασκευάσαμε και προσφέραμε μια σοβαρή υποδομή στους συμπολίτες μας, ειδικά εδώ στη συνοικία των Κάστρων που είναι μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές του δήμου μας. Γι’ αυτό και τα τελευταία χρόνια επενδύουμε πολλά συνεχίζοντας να κατασκευάζουμε έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να γίνει μια περιοχή να τη ζηλεύουμε, μια περιοχή να ζεις», επισήμανε. 
http://e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4850

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια