«ΗΜΑΡΤΟΝ! ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΚΑΦΩΝ, ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΨΕΡΙΜΟ ΑΠΟ 500 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ
ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ


Αδιαφορία του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνδυασμό με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που στέκονται σε γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, σαμποτάρουν τη ζωτικής σημασίας τουριστική κίνηση στα Δωδεκάνησα. Και πόσο μάλλον στα μικρότερα, όπου και ο ένας τουρίστας αποτελεί πηγή οικονομικής αιμοδοσίας.


Το θέμα αποκαλυπτικό και περιγράφεται στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, για λογαριασμό της Συντονιστικής Επιτροπής του Κινήματος στη Κω, μετά από επίσκεψή τους εργασίας στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου της Κω, παρουσία της Πολιτευτού Δωδεκανήσου των ΑΝΕΛ Μαρίας Αγγέλου και της Πολιτευτού Β´ Αθηνών του Κινήματος Ευαγγελίας Εγγλέζου, η οποία για λογαριασμό του πολιτικού Γραφείου του Βουλευτή προγραμματίζει και συντονίζει τις δράσεις του.


Η Ερώτηση έχει ως εξής:


ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ


κ. κ. Υπουργοί,


Τονωτική οικονομική ένεση θα ήταν για τα ακριτικά νησιά μας Ψέριμο - Πλάτη - Κάλυμνο. η εκδρομή group τουριστών 500 ατόμων κατά τον μήνα Νοέμβριο, αν δεν περνούσε στα συρτάρια του Υπ. Τουρισμού, το γραπτό αίτημα τουριστικού πράκτορα της Κω, για τη μόλις διήμερη παράταση του θερινού πρωτοκόλλου σκαφών, ώστε να καταστεί δυνατή η μετάβαση των τουριστών στα νησιά, με τα σκάφη της Κοινοπραξίας τουριστικών σκαφών ΚΩ.


Το αίτημα περιήλθε στα χέρια μας, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη μας στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στη ΚΩ και την συνάντησή μας με τον Αναπληρωτή, Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος κ. Δημήτρη Σαράντη.


Σύμφωνα με τον κ. Σαράντη, δεν είναι λίγες οι φορές όπου ανάλογες προσπάθειες των επαγγελματιών τουρισμού δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω της λήξης του θερινού πρωτοκόλλου σκαφών τη 1η Νοεμβρίου, καθώς το χειμερινό πρωτόκολλο επιτρέπει τη μεταφορά μόλις 1/3 του αριθμού των επιβατών προς μετακίνηση μεταξύ των νησιών.


Τονίζουμε εδώ, πως τα Δωδεκάνησα βασίζουν την οικονομία τους κατεξοχήν στον Τουρισμό και επιπλέον, είναι ευλογημένα σε φυσικό κάλλος αλλά και κλίμα, όπου ταυτόχρονα με τη φιλοξενία των κατοίκων προσελκύουν τουρίστες από όλο τον κόσμο για τις θερινές τους διακοπές, ακόμη και σε εποχές όπως το φθινόπωρο, όταν στις χώρες τους κάτι τέτοιο καθίσταται αδύνατο!


Εφόσον ο στόλος πληρεί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και καθώς οι λιμενικές αρχές επεμβαίνουν στη περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων,


Σας ερωτώ κα Υπουργέ,


  1. Γιατί αδιαφορήσατε για το εφικτό και έγκαιρη αίτημα, το οποίο αγγίζει τις θαλάσσιες εκδρομές γενικότερα στη χώρα μας;


  1. Σας φάνηκε μήπως αμελητέος ο αριθμός των 500 τουριστών ή παραγκωνίζετε τα μικρά μας νησιά, καθώς δεν εξυπηρετούν τα σχέδια σας για αποκλειστικό τουρισμό με βραχιολάκια;


Ο ερωτών Βουλευτής

Τέρενς Κουίκ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια