ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ALPHA 989 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Καλημέρα σας κ. Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα σας, αν και δεν είναι μια καλή μέρα σήμερα για την Ελλάδα, γιατί σήμερα αποχαιρετούμε τρεις Έλληνες, τρία νέα παιδιά τα οποία είναι παιδιά όλων μας.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ξέρετε τι αποκάλυψα πριν από λίγο; Επειδή εσείς γνωρίζετε πάρα πολύ καλά το στρατιωτικό χώρο, ήσασταν από τους λίγους βουλευτές που είχαν ασχοληθεί εδώ και 20 χρόνια με το θέμα, ότι μετά τα Ίμια έγινε μία προμήθεια ενός εκατομμυρίου σύγχρονων πυροσωλήνων του συγκεκριμένου διαμετρήματος όλμων και χθες χρησιμοποιούσαν τους παλιούς, αμερικανικής κατασκευής.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χρησιμοποιούσαν και βλήματα 19 ετών. Για αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να γίνει διερεύνηση. Για εμάς είναι διπλό το πλήγμα, γιατί ο πατέρας του ενός εκ των τριών οπλιτών, του Αναστάση Μεζάλα, είναι ένας άνθρωπος πολύ κοντά στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Το παιδί αυτό έχασε τη μητέρα του πριν από λίγους μήνες.

Είναι πολύ κακή μέρα και νομίζω ότι αφορά όλους τους Έλληνες. Τα παιδιά όλων μας είναι στρατεύσιμα. Πιστεύω ότι η στρατιωτική ηγεσία θα κάνει το καθήκον της, να διερευνήσει αυτό το θέμα, το τι ακριβώς συνέβη. Είναι πράγματι περίεργο αυτό το ατύχημα. Δεν έχουν ξαναγίνει τέτοιου είδους ατυχήματα απ' ό,τι διάβασα και γνωρίζω.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το 1991, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, είχε γίνει ένα παρόμοιο δυστύχημα στον Έβρο.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντως, ένα θέμα σοβαρό είναι η χρήση πολύ παλαιών πυρομαχικών για ασκήσεις.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Τη στιγμή μάλιστα που έχουμε πιο σύγχρονα.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Το σοβαρό είναι αυτό που αποκαλύπτει ο Δήμος Βερύκιος, ότι δώσαμε 12 δισεκατομμύρια δραχμές και πήραμε ένα εκατομμύριο καινούργιους πυροσωλήνες, οι οποίοι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί. Αυτό είναι το θέμα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Τώρα να πάμε σε ένα άλλο θέμα. Γιατί τα «σπάσατε» με την κ. Μακρή;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Και με την Μακρή;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όπως ξέρετε, εμείς κάναμε ένα συγκροτημένο αγώνα, μέσα και έξω από τη Βουλή, με συγκεκριμένες αρχές, οι οποίες δεν αλλάζουν. Αυτά που λέμε ισχύουν για πάντα. Από εκεί και πέρα πρέπει να υπάρχει αλληλοσεβασμός μεταξύ των ανθρώπων που αγωνιζόμαστε για έναν κοινό σκοπό. Δεν ήταν δυνατόν να αφήσουμε να συνεχίζονται διάφορα πρωτοσέλιδα και αντί να προβάλουν τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που σταματούν τους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία, την κοινοβουλευτική μας δουλειά, τις προτάσεις μας για τα «κόκκινα» δάνεια, την ίδια μέρα να έχουμε κουτσομπολιά μέσω του facebook και αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών. Αυτό δεν ήταν δυνατό να συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Μα, με τη Ραχήλ Μακρή, εγώ γνώριζα και είχα μείνει με την εντύπωση ότι ήταν μια από τις πιο στενές συνεργάτιδές σας.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Την είχατε εμπιστευθεί, της είχατε δώσει και χαρτοφυλάκια τα οποία ήταν ιδιαίτερα δύσκολα.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ήταν μια από τις πολύ καλές βουλευτές, αλλά από εκεί και πέρα δεν ήταν δυνατό να αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό το κουτσομπολιό και οι επιθέσεις μεταξύ στελεχών. Το θέμα αυτό έκλεισε για μας, συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πρέπει. Από εδώ και πέρα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα σας απασχολούν για την κοινοβουλευτική και αντιπολιτευτική τους δουλειά, για τις προτάσεις τους και το πρόγραμμά τους και όχι για κουτσομπολιά. Αυτή η ιστορία, μας έκανε αρκετά μεγάλο κακό και δεν θα συνεχιστεί άλλο.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φιλοξενήσει την κ. Μακρή, η οποία ουσιαστικά...

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα κάνω τώρα αυτό το διάλογο.
Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έχετε δίκιο. Από εδώ και πέρα, πώς τα βλέπετε τα πολιτικά πράγματα;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σήμερα ξεκινά μια συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Εγώ θα αρχίσω από τα στρατιωτικά. Είδαμε απίστευτα πράγματα προχθές στην καθέλκυση του υποβρυχίου. Είδαμε τον πρωθυπουργό της χώρας και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας όταν ψηφιζόταν ο περίφημος νόμος Βενιζέλου για τα υποβρύχια, τον οποίο η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε, με πολύ σκληρή κριτική μέσα στη Βουλή. Χτύπησε τότε η Νέα Δημοκρατία τη συμφωνία με τον Σάφα, όπου τελικά είχε δίκιο. Ήταν μια συμφωνία που ζημίωνε το Ελληνικό Δημόσιο. Και είδαμε προχθές τον πρωθυπουργό να δίνει άφεση αμαρτιών στον κ. Βενιζέλο.

Αρχίζοντας λοιπόν από αυτό, θα πούμε ότι αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης που φέρνουν στη Βουλή, από σήμερα μέχρι την Παρασκευή γίνεται για να δείξουν την εμπιστοσύνη τους στον κ. Βενιζέλο, όπως και οι βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά που μάχεται για να «στριμώξει» τον Κώστα Καραμανλή και τους καραμανλικούς βουλευτές να ψηφίσουν και να δώσουν την εμπιστοσύνη τους σε μία κυβέρνηση που δεν υιοθετεί τις θέσεις της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά τις θέσεις π.χ. Στουρνάρα για το χρέος. Δηλαδή, τις θέσεις Παπανδρέου.

Αυτό γίνεται τούτες τις μέρες στη Βουλή. Βλέπουμε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να εμπιστεύονται την εκπροσώπηση της κυβέρνησης στον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Τον κ. Βορίδη λέτε;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι, ακριβώς. Είναι ιστορικό γεγονός, να βλέπει κανείς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ να χειροκροτούν και να εκπροσωπούνται από τον πρώην αρχηγό της ΕΠΕΝ.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Βέβαια, μπορεί κάποιος από αυτούς να σας πει «Εσύ μιλάς Πάνο; Γιατί; Εσύ δεν ήσουν στα άκρα;».

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χουντικός δεν ήμουν ποτέ κ. Βερύκιε.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όχι, χουντικός δεν ήσασταν, αλλά και εμείς για να καταλάβουμε ότι δεν είστε ακροδεξιός.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ δεν λέω να κάψουμε τους Εβραίους στους φούρνους. Θα σας πω ότι και ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής σε ερώτηση που του έγινε για συνεργασία τότε με τον Καρατζαφέρη, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη είχε πει «Εμείς δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα». Τα άκρα λοιπόν, έγιναν τώρα οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση. Αυτό ουσιαστικά είναι το νόημα της σημερινής ημέρας.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Η γνώμη η δική σας είναι ότι αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κρατήσει «τα πρόβατα στο μαντρί», δηλαδή να περιφρουρήσει τον ιδεολογικό - πολιτικό της χώρο ή να δώσει ένα «σωσίβιο» σωτηρίας στον Ευάγγελο Βενιζέλο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και στα δύο μαζί. Από τη μια πλευρά βλέπουμε τον κ. Σαμαρά να κάνει τα πάντα για να προφυλάξει τον κ. Βενιζέλο και στην υπόθεση των υποβρυχίων, αλλά και τον κ. Παπανδρέου στην υπόθεση της μίας και μόνης Εξεταστικής που είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Βλέπουμε λοιπόν, ότι έχουμε πλήρη ταύτιση των δύο κομμάτων και ασυλία εκ μέρους του κ. Σαμαρά προς το ΠΑΣΟΚ, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Παπανδρέου. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε μία στροφή στη γραμμή Μπαλτάκου. Εννοώ δηλαδή ότι επιβεβαιώνεται αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή, όταν διαφώνησα με τον Αντώνη Σαμαρά, ότι η Νέα Δημοκρατία μετατρέπεται σε ένα κόμμα, το οποίο τελεί υπό την ηγεσία της Πολιτικής Άνοιξης με στελέχη του ΛΑΟΣ. Δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία υπό τον κ. Καραμανλή.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Προφανώς και θα δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης την Παρασκευή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Από εκεί και πέρα, πλησιάζει η προεδρική εκλογή, πρέπει να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Χρειάζονται 180 ψήφοι. Πώς βλέπετε τους μήνες τους οποίους έχουμε να διανύσουμε μέχρι και το Φεβρουάριο;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, για να είμαι ξεκάθαρος, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν πρόκειται να ψηφίσουν Πρόεδρο Δημοκρατίας πριν από τις εκλογές. Εμείς, δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση να συνεχίσει το καταστροφικό της έργο, δίνοντάς της αέρα και οξυγόνο, όπως έκανε ο Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα δώσουμε σε αυτή την κυβέρνηση των δανειστών τη δυνατότητα να επιβιώσει. Άρα, δεν τίθεται κανένα θέμα να ψηφίσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Όμως, υπάρχουν βουλευτές που εξελέγησαν με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι «ερωτοτροπούν» πολιτικά με το κυβερνών κόμμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι απόλυτα συμπαγής. Εμείς, οι οποίοι είμαστε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πάρει ομόφωνη απόφαση γι' αυτό το θέμα. Είναι τελειωμένη αυτή η ιστορία. Αυτοί οι οποίοι έφυγαν, με τον τρόπο που έφυγαν και για το λόγο που έφυγαν, θα φανεί εάν θα προδώσουν τους ψηφοφόρους που τους έστειλαν στη Βουλή των Ελλήνων, εάν δηλαδή θα γίνουν πλέον αποστάτες και με ταμπέλα, ψηφίζοντας υπέρ της παραμονής μιας κυβέρνησης, την οποία κλήθηκαν να ανατρέψουν με την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Εσείς, βλέποντας τη χθεσινή φωτογραφία του πρωθυπουργού της χώρας στο εντευκτήριο της Βουλής, να τον κοιτάζει κατάματα η κ. Γιαταγάνα, τι συμπέρασμα βγάλατε;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καταρχήν, ο πρωθυπουργός της χώρας περιφέρεται στα καφενεία και στο κυλικείο της Βουλής, αλλά δεν μπαίνει μέσα στη Βουλή. Είναι πρωτοφανές. Είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ο οποίος το 2014 δεν έχει μιλήσει καθόλου στη Βουλή, δεν έχει απαντήσει σε καμία ερώτηση αρχηγού της αντιπολίτευσης στη Βουλή, δεν έχει μιλήσει καν σε μεγάλες συζητήσεις που γίνονται στη Βουλή, στέλνοντας εκπροσώπους του.
Περιφέρεται, λοιπόν, στα καφενεία, δίνοντας παραπολιτικές ειδήσεις. Τη μια λέει ότι ουσιαστικά θα γίνει «bank run» την επομένη των εκλογών αν δεν είναι αυτός πρωθυπουργός και αυτό εν συνεχεία το «μαζεύει» όταν το λένε στελέχη του και προχθές περιφερόταν ανάμεσα στους ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να κάνει δημόσιες σχέσεις.
Η κ. Γιαταγάνα πολύ σωστά του είπε «τι έχεις κάνει με τη μία και μόνη Εξεταστική;». Ήταν απόλυτα σαφής και ξεκάθαρη και νομίζω ότι την τιμά αυτή η θέση, αλλά πρέπει και εκείνη να αποφασίσει τι θα κάνει στο μέλλον, δηλαδή αν στο νέο προσκλητήριο το οποίο κάνουμε σε όλες τις δυνάμεις και σε ανεξάρτητους βουλευτές και σε κινήματα, μέσα και έξω από τη Βουλή, για τη δημιουργία του μεγάλου και πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου θα ακολουθήσει και εκείνη.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Το νέο προσκλητήριο που κάνετε αφορά και αυτούς τους βουλευτές που έχουν φύγει από το κόμμα σας;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αφορά και κάποιους βουλευτές που έχουν φύγει για δικούς τους λόγους, αλλά δεν έχουν παραβιάσει τις δικές μας αρχές. Δεν αναφέρομαι δηλαδή, σε κάποιον βουλευτή που θέλει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά η κ. Γιαταγάνα, για παράδειγμα, επειδή μου αναφέρατε το όνομα, μέχρι τώρα δεν έχει αποκλίνει από τις δικές μας γραμμές και δεν έχει δώσει πολιτική δικαιολογία, τέτοια που να μας φέρνει σε αντιπαράθεση. Και για αυτό όπως βλέπετε είμαι ιδιαίτερα προσεκτικός στα ονόματα που αναφέρομαι.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Για ποιους έχει κλείσει οριστικά η πόρτα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχει κλείσει η πόρτα σε εκείνους που για παράδειγμα, παρακαλούσαν τον πρωθυπουργό, με άρθρα τους, να τους καλέσει στο προσκλητήριο.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Για τον κ. Γιοβανόπουλο έχει κλείσει η πόρτα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στον κ. Νταβρή αναφέρομαι. Ο κ. Νταβρής έβγαινε και έδινε συνεντεύξεις στην Real News και έλεγε ότι θα απαντήσω θετικά σε πιθανό προσκλητήριο του πρωθυπουργού κλπ.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Σας λέω για τον κ. Γιοβανόπουλο, γιατί τον είδαμε να έχει θερμό..

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για τον κ. Γιοβανόπουλο, δεν ξέρω εάν πράγματι ισχύει αυτή η δήλωση που φέρεται να έκανε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν θέλω να το πιστέψω ότι άφησε περιθώριο για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο ίδιος νομίζω το διέψευσε. Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι είναι από εκείνους τους βουλευτές που πιθανώς να αντιληφθούν ότι πλέον αυτό που προέχει είναι η συστράτευση όλων των πατριωτικών και δημοκρατικών δυνάμεων και να γυρίσει πίσω σε μια τέτοια προσπάθεια στην οποία έρχονται και πολιτικοί οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ως συνεργαζόμενοι.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Γιοβανόπουλος, Γιαταγάνα, άλλος που μπορεί να έρθει;

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Καπερνάρος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν νομίζω ότι πρέπει να μπούμε σε ονοματολογία, γιατί είναι δική τους απόφαση.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Είναι ουσιαστικό ν' ακούν τον Πρόεδρο του κόμματος να λέει σε συγκεκριμένα άτομα «η πόρτα παραμένει ανοιχτή, εμείς σας καλούμε σε ένα καινούργιο προσκλητήριο». Δεν είναι; Σας είπε τώρα εδώ για τον Καπερνάρο. Ο Καπερνάρος αλήθεια;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είναι στο χέρι τους να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Το να συνομιλούν αυτή την στιγμή με τον κ. Μπαλτάκο, ο οποίος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολή Σαμαρά να μαζέψει μια ομάδα η οποία θα αποτελέσει τη ΔΗΜΑΡ της Δεξιάς δεν είναι κάτι που εμείς το βλέπουμε θετικά. Ο κ. Καπερνάρος θα πρέπει να αποφασίσει και εκείνος εάν θα εκτελέσει την εντολή που του έδωσε ο ελληνικός λαός ή όχι.

Αυτό όμως, δεν αφορά μόνο αυτούς τους βουλευτές. Χθες ξέρετε ότι ο κ. Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα ήρθε κοντά μας, συμμετέχει πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τη δική του αυτονομία, όπως ο Γιάννης Δημαράς με το Άρμα Πολιτών, όπως και άλλα κινήματα με τα οποία αυτή την στιγμή συνομιλούμε. Είτε του πατριωτικού χώρου του κέντρου, είτε του πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου της αριστεράς, είτε του πατριωτικού και δημοκρατικού χώρου της κεντροδεξιάς, εκτός των άκρων. Άνθρωποι του ιστορικού κέντρου, με τους οποίους αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε ένα διάλογο και τους οποίους τους έχουμε καλέσει σε μια συμπαράταξη, σε μια κοινή κάθοδο στις εκλογές, έχοντας κάποιοι από αυτούς διατηρήσει και την δική τους ανεξαρτησία, αλλά έχοντας συμφωνήσει σε μια πλατφόρμα κάποιων σημείων που θα συναποφασίσουμε μέσα στις επόμενες μέρες.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Δηλαδή πάνε και έρχονται στο κόμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι Κίνημα. Το πάνε και έρχονται είναι κάτι το οποίο θυμίζει λαϊκή αγορά, δεν είναι έτσι. Εκείνοι οι οποίοι συμφωνούν με τις αρχές μας και οι οποίοι είναι έτοιμοι να συμπαραταχθούν μαζί μας και στην Βουλή και εκτός Βουλής και εκλογικά, είτε συμμετέχοντας στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ κατευθείαν, είτε με τη δική τους αυτονομία στην δημιουργία ενός μεγάλου πατριωτικού και δημοκρατικού μετώπου και δεν ανήκουν στα άκρα μπορούν να έρθουν κοντά μας και εμείς έχουμε κάνει προσκλητήριο από την πρώτη μέρα, το είδαμε το αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές. Στις Ευρωεκλογές είδατε ότι διασπαστήκαμε σε μικρότερα κόμματα τα οποία δεν εκπροσωπήθηκαν.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Αντέξατε όμως.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αντέξαμε. Προσέξτε κάτι αυτό αφορά και άλλα στελέχη όπως ο Χρήστος Ζώης ο οποίος τράβηξε την δική του πορεία.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Είναι ανοιχτή η πόρτα για τον Χρήστο Ζώη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως και είναι.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Για τον Πολύδωρα;

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ο κ. Κουράκος;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Κουράκος έκανε τις δικές του επιλογές από την πρώτη στιγμή και νομίζω ότι ανήκει σε άλλη κατηγορία που δεν υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Η Μίκα Ιατρίδη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μην πάμε σε ονοματολογία.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Έχει πέσει όλο το ρεπορτάζ πάνω, μου στέλνουν μηνύματα. Η κ. Ιατρίδη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σήμερα, που το ξέρατε, έπρεπε να το κάνατε και στην τηλεόραση, γιατί εγώ σας παρακολουθώ και μέσω τηλεόρασης, έχετε εξαιρετική παρουσία.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Να είστε καλά.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Ιατρίδη;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν θα σας πω τίποτα παραπάνω. Σας υπόσχομαι να είμαι την άλλη εβδομάδα κοντά σας στο studio και να τα συζητήσουμε όλα αυτά.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Αυτή τη στιγμή οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ως κίνημα νοιώθουν πιο κοντά στην Νέα Δημοκρατία ή στον ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Εμείς, να συνεργαστούμε με τον κ. Σαμαρά δεν υπάρχει ποτέ καμιά πιθανότητα.

Π. ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ: Με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο Σαμαράς επέλεξε να υπογράψει προσωπική επιταγή και ο Βενιζέλος το ίδιο. Δεν θα υπάρχει Σαμαράς την επόμενη των εκλογών, δεν θα υπάρχει Βενιζέλος την επόμενη των εκλογών. Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι έχουμε κάποιες «κόκκινες» γραμμές ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα, θέματα τα οποία αφορούν τη θρησκεία. Στα θέματα τα οποία αφορούν την οικονομία...

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Θα τα πούμε την άλλη εβδομάδα από κοντά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Είδατε ότι είναι καλύτερα να τα πούμε από κοντά.

Δ. ΒΕΡΥΚΙΟΣ: Καλημέρα σας κύριε Πρόεδρε.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλημέρα.

Το link για το ηχητικό της συνέντευξης:

http://anexartitoiellines.gr/post.php?post_id=5129

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια