Ημερίδα για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Με επιτυχία  ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 η ημερίδα για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και την Κοινωνική Οικονομία που διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Νοτίου Έβρου στο Επιμελητήριο Έβρου, παρουσία εκπροσώπων τοπικών και κοινωνικών φορέων, ωφελουμένων της Πράξης και επιχειρηματιών της περιοχής.
Κατά την έναρξη χαιρετισμό απηύθυναν: εκπροσωπώντας το Δήμο Αλεξανδρούπολης ο Πρόεδρος του Πολυκοιωνικού του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος κ.Αντώνης Βαμβακερός, ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έβρου κ. Γκιγκούδης Απόστολος και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Ν.ΕΒΡΟΥ από την «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Α.Ε.» κ.Ταγγίρης Κωνσταντίνος.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε από τον Υπεύθυνο Πράξης κ.Δημήτρη Κούσια, το Σχέδιο Δράσης της Πράξης «Εύθραυστες ανθρώπινες μονάδες Ν. Έβρου» το οποίο υλοποιείται και με το οποίο προωθούνται στην αγορά εργασίας (απασχόληση και δημιουργία ατομικών και κοινωνικών επιχειρήσεων)  80 άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματος σε κατάσταση φτώχειας, απειλούμενοι από φτώχεια, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών,  μακροχρόνια άνεργοι και νέοι με μικρή επαγγελματική εμπειρία.  Επίσης παρουσιάστηκαν: από την κ.Παναγιώτα Γεωργακοπούλου θέματα απασχόλησης των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, από την κ.Έλενα Ραπτοπούλου οι ευκαιρίες επιχειρηματικότητας σε περίοδο κρίσης και τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ και τέλος από τον κ.Λεωνιδα Σκερλετόπουλο οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η κοινωνική οικονομία για την δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.

 Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε εντάσσεται στις δράσεις δημοσιότητας της πράξης: «Εύθραυστες ανθρώπινες μονάδες Ν. Έβρου» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού» με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο υλοποίησης των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες» (ΤΟΠ ΕΚΟ) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια