Προφίλ ή ανφάς (θέλετε τον Λαφαζάνη στο νέο χιλιάρικο);...

Σε μια ακόμα χοντροκομμένη επίδειξη δημαγωγίας προχώρησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».
Είπε ότι...
«είτε η χώρα θα αποταθεί ικέτις στους πιστωτές της για ένα ακόμα σκληρότερο Μνημόνιο είτε θα επιστρέψει στη δραχμή προς μεγάλη ικανοποίηση του κ. Λαφαζάνη, το προφίλ του οποίου ενδεχομένως να κοσμεί το νέο χιλιάρικο».
Μα αν δούμε τα χαρτονομίσματα των χιλίων δραχμών, θα διαπιστώσουμε ότι οι ιστορικές ή μυθολογικές μορφές απεικονίζονται σχεδόν πάντα σε τρία τέταρτα, ποτέ προφίλ ή ανφάς. Φαίνεται ότι το προφίλ του Λαφαζάνη εμπνέει. Ο ίδιος το ξέρει;
Παλιά η μνημονιακή προπαγάνδα χρησιμοποιούσε τον μπαμπούλα των δήθεν «ακραίων” συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα που όλες αυτές οι συνιστώσες αποδείχτηκαν άκακα αρνάκια που αυτοδιαλύθηκαν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά, το μαύρο μέτωπο προβάλλει το φόβητρο του,,, «Αριστερού Ρεύματος» του Λαφαζάνη. Φυσικά ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως μέσω του Γιώργου Σταθάκη διαβεβαιώνει τις αγορές στην Ουάσιγκτον ότι δεν έχουν τίποτα να φοβούνται από την Αριστερή Πλατφόρμα και πως η μονομερής διαγραφή του χρέουςδεν υπάρχει ούτε ως όρος ούτε ως σκέψη ακόμη και στην πιο ριζοσπαστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ.


Καθόλου αιθεροβάμων, αλλά γερά γειωμένος στην πραγματικότητα φάνηκε ο Κ. Μητσοτάκης, αφού δήλωσε: «Ελπίζω πραγματικά ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναδειχθεί από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία στη Βουλή, με τη στήριξη 200 βουλευτών».

Μεταξύ άλλων, ο Κ. Μητσοτάκης είπε: «Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. Στόχος είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχουν σπουδαίοι Έλληνες και Ελληνίδες, όχι κατ” ανάγκη από το χώρο της πολιτικής, οι οποίοι μπορούν να συνθέσουν και να ενώσουν».

Είπε επίσης: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει πλήρως την κρίση. Είναι προφανώς σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το 2012, χάρη στις προσπάθειες αυτής της κυβέρνησης και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Όμως, δεν έχει ακόμη τις αντοχές που απαιτεί μια αγορά καχύποπτη και πάνω από όλα ευαίσθητη στην παραμικρή αλλαγή πολιτικών και οικονομικών δεδομένων. Το ότι βγήκαμε από το νοσοκομείο δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τρέξουμε και μαραθώνιο…».

Κανείς δεν είπε στον Κυριάκο ότι πρέπει να αποφεύγει τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις με γύψους, νοσοκομεία, χειρουργεία; Ότι αυτού του τύπου οι συνειρμοί θυμίζουν χούντες και δεν συμμαζεύεται;

mao.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια