Παρουσιάσθηκε το KIDS ATHLETICS στα Δημοτικά σχολεία

Το πρόγραμμα στίβου KIDS ATHLETICS γνώρισαν 10 Δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, με πρωτοβουλία του ΣΕΓΑΣ, του Υπουργείου Παιδείας και με την στήριξη του ΜΓΣ Εθνικού
 Μια μοναδική εμπειρία ζήσανε 500 περίπου μαθητές-τριες δέκα δημοτικών σχολείων της Αλεξ/πολης, Παλαγίας, Μαίστρου, Άνθειας και Τυχερού, των τάξεων Ε' και ΣΤ', συμμετέχοντας στο πρόγραμμα στίβου KIDS ATLHETICS στο στάδιο Φώτης Κοσμάς. Είναι πρόγραμμα της παγκόσμιας ομοσπονδία στίβου την IAAF σε συνεργασία με το  ΣΕΓΑΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ενταγμένο στο Κοινωνικό Σχολείο και με την υποστήριξη του ΜΓΣ Εθνικού.
 Η Αλεξ/πολη επιλέχτηκε ανάμεσα στις 8 πόλεις της Ελλάδος που θα τρέξουν το πρόγραμμα για πρώτη χρονιά.

Σύσσωμο το τμήμα στίβου του Εθνικου, στελέχη και προπονητές, συμμετείχαν στην οργανωτική επιτροπή, στηρίζοντας το πρόγραμμα και την επιτυχία του.
Η πρώτη αυτή εμπειρία γνωριμίας με 11 αγωνίσματα του στίβου είναι μόνο η αρχή, μιας και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις στίβου.
Το Υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησαν ο Υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Στέλιος Δασκαλάκης. Τοπικά εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή εκπαίδευση ΑΜΘ, την Β'θμια και την Α'θμια Έβρου, με τους προϊσταμένους τους. Επίσης από την σύμβουλο φυσικής αγωγής Ξανθή Κωνσταντινίδου.
Για την επιτυχία του, μεγάλη η συμβολή του συνδέσμου κριτών στίβου, για ακόμη ένα γεγονός στίβου, όπως φυσικά και των γυμναστών-συνοδών των σχολείων.

Για την ιστορία στον διαγωνισμό της Ε'τάξης, η κατάταξη ετων σχολείων ήταν: Πρώτο το 11ο Δημοτικό, δεύτερο το Δημοτικό Παλαγίας και τρίτο το Δημοτικό Μαίστρου.
Τέλος στον διαγωνισμό της ΣΤ' τάξης: Πρώτο το Δημοτικό Παλαγίας,δεύτερο το 4ο Δημοτικό και τρίτο Πειραματικό Αλεξ/πολης.
Επίσης την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η επιμόρφωση των εκπ/κών Φυσικής Αγωγής των ΔΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα του ΣΕΓΑΣ Kids Athletics, ενταγμένου στο Κοινωνικό σχολείο.  

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο εκπ/κός ΦΑ, πιστοποιημένος στο πρόγραμμα, προπονητής στίβου Δαστερίδης Γιώργος, με την βοήθεια ομάδας προπονητών του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού.
Οι εκπ/κοί ΦΑ παρακολούθησαν την εντυπωσιακή διεξαγωγή στα 11 αθλήματα του προγράμματος, από μαθητές-τριες του 6ου ΔΣ Αλεξ/πολης και εκπαιδεύτηκαν στην καταγραφή των πόντων και τους κανονισμούς του  Kids Athletics.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια