Σε 20 βουλευτές έγιναν προτάσεις εξαγοράς και υπάρχουν βίντεο

Προσφέρουν 2 έως 3 εκατομμύρια ευρώ σε κάθε βουλευτή για να αποστατήσει. Να βγουν αμέσως και να μιλήσουν οι βουλευτές που τους έγιναν προτάσεις για εξαγορά, γιατί όταν θα αποκαλυφθούν τα βίντεο θα βρεθούν κατηγορούμενοι για κακούργημα

Του ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΛΙΑΤΣΟΥ

Πλήρης ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μετά τις φωτιές που άναψε η καταγγελία του βουλευτού των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του προκειμένου να ψηφίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχει προτείνει η συγκυβέρνηση. Η καταγγελία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για να αποκαλυφθεί, μετά από σχετικό ρεπορτάζ της Κυριακάτικης kontranews, ότι έχουν γίνει ανάλογες προτάσεις δωροδοκίας σε 20 συνολικά βουλευτές, για δε τις απόπειρες αυτές υπάρχουν και σχετικές μαγνητοταινίες που τινάζουν κυριολεκτικώς στον αέρα το πολιτικό σύστημα και, βεβαίως την κυβέρνηση Σαμαρά καθώς αυτή είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για την υπερψήφιση του υποψηφίου της. Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι πρώτη η Κυριακάτικη kontranews είχε αποκαλύψει την ύπαρξη «κουμπαρά» στο πλαίσιο ενός σχεδίου εξαγοράς βουλευτών που θα καθιστούσε εύκολη υπόθεση την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και αποτροπή των εκλογών, προκειμένου να μην αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας.
Οι ίδιες έγκυρες πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι οι μεσάζοντες στις απόπειρες δωροδοκίας των βουλευτών υπόσχονταν 2-3 εκατομμύρια κατά περίπτωση προκειμένου να προχωρήσουν στη νέα αυτή μορφή αποστασίας –κυρίως από τη συνείδησή τους. Είναι προφανές ότι τόσο κοστολογούσαν, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τις απόπειρες δωροδοκίας, την τιμή και αξιοπρέπεια των εκπροσώπων του ελληνικού λαού! Από την άλλη πλευρά γεννάται πλέον η υποχρέωση όσων προσεγγίστηκαν, προκειμένου να τους γίνει πρόταση εξαγοράς, να αποκαλύψουν τις σχετικές σε βάρος τους απόπειρες. Κι αυτό διότι, ακριβώς επειδή υπάρχουν μαγνητοταινίες που θεμελιώνουν τις παράνομες αυτές προσεγγίσεις και βολιδοσκοπήσεις, κινδυνεύουν εφ’ όσον δεν προβούν σε ανάλογες καταγγελίες, να διωχθούν σε βαθμό κακουργήματος ως συμμέτοχοι σε μία παράνομη συναλλαγή, στην περίπτωση που το περιεχόμενο των μαγνητοταινιών αυτών βγει στην επιφάνεια.

Τεράστιες πολιτικές διαστάσεις
Το κουβάρι της πιο δυσώδους πολιτικής ιστορίας των τελευταίων ετών ξετυλίγεται, δυστυχώς, σε μία περίοδο που η χώρα περνάει την πιο κρίσιμη φάση της. Και αντί το πολιτικό σύστημα να ασχολείται με τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία αποκαλύπτονται τέρατα και σημεία τα οποία έχουν δημιουργηθεί με δική του ευθύνη. Ως πρόσωπο–κλειδί της  σχετικής υπόθεσης εμφανίζεται ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Ο κ. Αποστολόπουλος  παρουσιαζόταν ως σύμβουλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, τον είχε μάλιστα συνοδεύσει και στην επαφή που είχε κάνει ο κ. Καμμένος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο παρελθόν είχε αποτελέσει τον μάρτυρά του στη δίκη με την οικογένεια Παπανδρέου για την υπόθεση των CDS.
Η υπόθεση παίρνει πλέον τεράστιες πολιτικές διαστάσεις καθώς μετά τις σχετικές καταγγελίες και αποκαλύψεις έχει προκληθεί ένα κλίμα απίθανης δυσπιστίας και καχυποψίας μεταξύ των βουλευτών που έχει οδηγήσει σε αλληλοκατηγορίες,  όπως στην περίπτωση των ανεξάρτητων βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρου Παραστρατίδη που άφησαν βαρύτατες αιχμές σε βάρος των τεσσάρων ανεξάρτητων βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι δημιουργείται μια βαρειά σκιά γαι όλους τους βουλευτές  «που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας».
Άμεση ήταν η αντίδραση δύο εκ των βουλευτών που εμπίπτουν στην κατηγορία που περιέγραψαν οι Βουδούρης και Παραστρατίδης. Ο μεν Σπύρος Λυκούδης τους αποκάλεσε «πολιτικά σκουλήκια» ενώ ο Χρ. Αηδόνης απείλησε με μήνυση και αγωγή αν εντός 24 ωρών δεν ανακαλέσουν και ζητήσουν δημόσια συγγνώμη!

Μήνυση Σαμαρά
Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και εκτός από την εμπλοκή της Δικαιοσύνης –πράγμα αυτονόητο- έχουμε και υποβολή μηνύσεως του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ζητώντας την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών που ούτως ή άλλως έχουν αναλάβει την υπόθεση μετά το οπτικοακουστικό υλικό που τους απεστάλη από τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε ήδη αποστείλει στον εισαγγελέα Π.Παναγιωτόπουλο ως παράνομο προϊόν το μαγνητοσκοπημένο υλικό που του είχε διαβιβαστεί στη Βουλή και αφρούσε την καταγγελία Χαϊκάλη περί απόπειρας δωροδοκίας του.

Υλικό δύο ωρών
Το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται και στο βίντεο που διανεμήθηκε στους πολιτικούς αρχηγούς να συνομιλεί με τον Παύλο Χαϊκάλη και να του λέει ότι άμεσα μπορεί να του φέρει μία προκαταβολή 600-700.000 ευρώ, έκανε δική του δήλωση αρνούμενος οποιαδήποτε ανάμιξη χαρακτηρίζοντας μάλιστα την υπόθεση αστυνομικόπ σενάριο «με πρωταγωνιστή έναν έμπειρο κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη, ένα μανιώδη showman πολιτικό αρχηγό».
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υλικό είναι διάρκειας δύο ωρών, είναι μονταρισμένο και περιλαμβάνει οπτικό υλικό από την πρωτη συνάντηση του βουλευτού των ΑΝΕΛ με τον Αποστολόπουλο και ακουστικό υλικό από την δεύτερη συνάντησή τους.

Σε συμβολαιογράφο στο εξωτερικό
Στη συνέντευξη που παραχώρησε για το θέμα αυτό ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε ότι το πρώτο ραντεβού είχε γίνει στο Πλάζα και πως στο σχετικό βίντεο που κατέγραψε τη συνάντηση αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού. Το σχετικό υλικό απεστάλη στον εισαγγελέα κ. Ντογιάκο.
Πάντως όπως αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος αντίγραφα του οπτικοακουστικού υλικού έχουν κρατήσει ο ίδιος, ο Χαϊκάλης, ο Λάκης Λαζόπουλος και ένας συμβολαιογράφος στο εξωτερικό.
Σε υπόθεση απόπειρας χρηματισμού της ενεπλάκη και το όνομα της Έλενας Κουντουρά, με αφορμή υποτιθέμενη αναφορά στο πρόσωπό της από την αντιπρόεδρο της Βουλής  Μαρία Κόλλια–Τσαρουχά. Η κυρία Κουντουρά δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ουδέποτε την πλησίασαν για αυτό το θέμα και ότι επικοινώνησε με την κυρία Κόλλια η οποία τη διαβεβαίωσε ότι δεν ενέπλεξε το όνομά της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια