Ζητούνται 20 βουλευτές για να γίνουν... υπουργοί...

Η πρόταση Σαμαρά για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου και προσφυγή στις κάλπες εντός 2015, με την υπόσχεση κυβερνητικής διεύρυνσης με όσους ψηφίσουν, διχάζει τον...
Tύπο της Δευτέρας. Μερίδα των εφημερίδων βλέπει έκκληση για αποστασία των 20 επιπλέον βουλευτών που χρειάζονται για τα 180 ναι, με αντάλλαγμα υπουργεία, την ίδια στιγμή που άλλες εφημερίδες κάνουν λόγο για πρόταση που θα αποτρέψει τη βύθιση στον «καταρράκτη της εθνικής καταστροφής».

«Ρίχνει δολώματα για συναίνεση» είναι ο κεντρικός τίτλος της «Εφημερίδας των Συντακτών», που στο πρωτοσέλιδο της αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς ξέχασε τις καθαρές λύσεις και σε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο κατέφυγε στη μέθοδο της πολιτικής συνεννόησης προκειμένου να εκλεγεί  τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αν προκυρηχθούν εκλογές προς το τέλος του 2015. «Ουσιαστικά αποδέχτηκε ότι είναι άπιαστο όνειρο οι 180 ψήφοι στην Τρίτη ψηφοφορία και ως δέλεαρ προς τους αμφιταλαντευόμενους βουλευτές έριξε τη διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος», σημειώνει η εφημερίδα, όπου διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος όπως σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι «ο Σαμαράς φοβάται πάνω από όλα τις κάλπες και τάζει υπουργεία».
 
Με τον τίτλο «Ζητούνται αποστάτες» κυκλοφορεί η σημερινή KontraNews. Κάνοντας ένα μικρό βήμα πίσω ο Σαμαράς αφού ζήτησε από όλα τα κόμματα να ψηφίσουν Πρόεδρο για να μπορέσει η κυβέρνηση να υπογράψει τα νέα μνημόνια, που αλυσοδένουν ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και να προχωρήσει σε Συνταγματική αναθεώρηση, υποσχέθηκε ότι θα μοιράσει υπουργεία, προφανώς στους αποστάτες, γράφει η εφημερίδα. «Μια γιγάντια επιχείρηση που έχει στόχο την αποστασία 20 βουλευτών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την τρόικα και τις ντόπιες δυνάμεις διαπλοκής να παίζουν τα ρέστα τους για αν αποφύγουν την εκλογική συντριβή, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προστατευτούν τα συμφέροντα», είναι το σχόλιο στο πρωτοσέλιδο της KontraNews.
 
Ως μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση, να εξευρεθεί η προεδρική πλειοψηφία των «180» και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές ερμηνεύεται η ρελάνς που έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς θέτοντας νέα δεδομένα στους βουλευτές, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ και οι άλλοι πρωταγωνιστές, Αλέξης Τσίπρας και Ευάγγελος Βενιζέλος, ανοίγουν τα χαρτιά τους, γράφει το σημερινό «Έθνος».
«Ο πρωθυπουργός, αν και δεν ενέδωσε στις πιέσεις που εκπορεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα από το εσωτερικό του κόμματός του και όχι μόνον, περί ορισμού ημερομηνίας εκλογών μέσα στο '15 από τώρα, εντούτοις έκανε συγκεκριμένα βήματα προς την κατεύθυνση της σύγκλισης», αναφέρει επίσης.
 
Το άνοιγμα Σαμαρά αλλάζει τους συσχετισμούς στη Βουλή, καθώς αρκετοί ανεξάρτητοι βουλευτές επανεξετάζουν τη στάση τους για την αυριανή ψηφοφορία, γράφουν τα σημερινά «Νέα». Ωστόσο η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που πριμοδοτείται από ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ, εξακολουθεί να συντηρεί το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας, σύμφωνα με την εφημερίδα. «Ενώ η κοινωνία κλείνει τη μύτη της στια αναθυμιάσεις της πολιτικής, τα κόμματα συνεχίζουν να καταφεύγουν σε προσχήματα-είτε προεκλογικά είτε εσωκομματικά. Σε αντίθεση με μεμονωμένους ανεξάρτητους βουλευτές, οι πολιτικές δυνάμεις απάντησαν με τα γνωστά  στερεότυπα στην κυριακάτικη κίνηση του πρωθυπουργού. Έτσι τροφοδοτούν την αίσθηση ότι ενδιαφέρονται μόνο για κομματικά οφέλη – κι όχι για το συμφέρον της χώρας που ταυτίζεται με τη συναίνεση», γράφουν «Τα Νέα» στο κεντρικό σχόλιο τους. «Οι πολίτες κρίνουν τους πάντες. Περιμένουν ουσιαστικές αντιπροτάσεις στην κίνηση Σαμαρά, έστω κι αν ήρθε αργά. Όχι στεγνές αρνήσεις που οδηγούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες χωρίς άλλο διακύβευμα από την ωμή διεκδίκηση της εξουσίας, ενώ ο ρους της Ιστορίας είναι μία ή δύο στροφές πριν από τον καταρράκτη της εθνικής καταστροφής», καταλήγει.
 
Με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών να ξεκαθαρίζει μέχρι το τέλος της χρονιάς, η «Εφημερίδα των Συντακτών» υπολογίζει τα χρήματα που τα κόμματα έχουν ξοδέψει σε διαφημίσεις από το 1985 μέχρι και το 2005. Σποτ σε τηλεοπτικά καν΄’αλια και ραδιόφωνα, καταχωρήσεις σε εφημερίδες και περιοδικά αλλά και αφίσες, κόστισαν το αστρονομικό ποσό των 374 δις δραχμών στους πολιτικούς σχηματισμούς. Αστρονομικό είναι και το ποσό των δανείων που έχει λάβει η χώρα από τον μηχανισμό της τρόικας, που ισοδυναμούν με ένα ΑΕΠ, καθώς υπολογίζονται στα 170 δις ευρώ.
Στο μεταξύ, με την εκλογολογία να έχει επισκιάσει την επικαιρότητα, τις 23 κρυφές ανατροπές που έρχονται στο ασφαλιστικό μετά την πρωτοχρονιά αναλύει ο «Ελεύθερος Τύπος».

 tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια