Μια σημαντική εβρίτικη βραδιά στην «καρδιά» της Αθήνας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, παραβρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε μια πολύ όμορφη και σημαντική εβρίτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο «ΙΑΝΟΣ». Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Έβρο και στην «καρδιά» της Αθήνας, τρεις συγγραφείς που κατάγονται από το νομό, μέσα από τα βιβλία τους αποκάλυψαν βιώματα, εμπειρίες, διηγήθηκαν ιστορίες και εξέφρασαν τις αγωνίες τους για την ιδιαίτερη πατρίδα τους, το νομό Έβρου.
Με τίτλο: «Αφιέρωμα στον Έβρο. Βιώματα, εμπειρίες, ιστορίες», ο Γιώργος Κιουρτίδης από το χωριό Λάδη Διδυμοτείχου με το βιβλίο του «Οι κληρονόμοι του Μίδα», η Ελισάβετ Παπαδοπούλου από το Ασημένιο Διδυμοτείχου με το βιβλίο της «Ημέρες και νύχτες που δεν ήταν δικές μας» και ο Κώστας Τριανταφυλλάκης επίσης από το Ασημένιο Διδυμοτείχου με το βιβλίο του «Ημερολόγια Χαρμολύπης»… ταξίδεψαν τους παραβρισκόμενους στον Έβρο.

Κείμενα από τα βιβλία τους διάβασε ο συντοπίτης μας (από το Σπήλαιο Ορεστιάδας) ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο εβρίτης δημοσιογράφος Παντελής Αθανασιάδης από το Διδυμότειχο. Ο κ.Γεροντόπουλος αφού συνεχάρη θερμά τους τρεις συντοπίτες του συγγραφείς, επεσήμανε: «Οι Εβρίτες άνθρωποι του πνεύματος, αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια