Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ "Κοσμοσώτειρας " για τις πλημμύρες

Ο.Μ Φερών- Τυχερού
            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
Για μια ακόμη φορά ο Έβρος  αντιμετωπίζει  «έκτακτη» κατάσταση με τις καταστροφικές πλημμύρες, οι οποίες όμως συμβαίνουν συνεχώς τα τελευταία δέκα χρόνια .
Η αντιμετώπιση μιας σχεδόν μόνιμης κατάστασης  σαν να είναι η πρώτη φορά, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά .
Χιλιάδες φορτηγά με χώμα,  πετιούνται  με την αιτιολογία της «έκτακτης» ανάγκης  , και κάνουν μια «τρύπα» στο νερό,  που ακολουθεί την καταστροφική του πορεία ανεξέλεγκτο .
Για μια ακόμη φορά, οι πολίτες του νομού παρακολουθούν  με αγωνία τις συνέπειες των πλημμυρών στις αγροτικές τους  εκτάσεις, και τις περιουσίες τους . Φέτος η έλλειψη σχεδιασμού είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν ακόμη και οικισμοί , όπου δεκάδες σπίτια βυθίστηκαν στα λασπόνερα
Για την άμεση αντιμετώπιση :
1) Είναι ανάγκη να αναδειχθούν οι λεκάνες απορροής και οι ζώνες εκτόνωσης που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού , ώστε να χρησιμοποιούνται για τον λόγο  που έχουν δημιουργηθεί .
2) Η αποκατάσταση των αναχωμάτων, μετά την εκτόνωση της κατάστασης και της αποστράγγισης των νερών,  θα πρέπει να προβλέπει και «πόρτες», στα σημεία  από όπου θα μπορεί να γίνονται  ελεγχόμενα πλημμύρες στις λεκάνες απορροής
Η Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  ΚΟΣΜΟΣΩΤΕΙΡΑΣ επίσης προτείνει  για μια μόνιμη λύση του προβλήματος :
  1. )  Σύσταση ενός οργάνου διαχείρισης των υδάτων του ποταμού Έβρου , με τη συμμετοχή της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης , και της κεντρικής εξουσίας . Την πρωτοβουλία πρέπει να πάρει η κυβέρνηση  η οποία θα έχει και την ευθύνη της οργάνωσης του.
  2. ) Να ανατεθεί στο  τμήμα υδροοικονομίας της πολυτεχνικής σχολής της Ξάνθης , η εκπόνηση μελέτης,  για ένα σχέδιο ολοκληρωμένης διαχείρισης των υδάτων του ποταμού Έβρου ( πλημμύρες – άρδευση)

Μια αυτοδιοίκηση που δεν θα ήταν μόνο διαχειριστής της καθημερινότητας, θα είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία για μια  πανέβρια σύσκεψη, αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.
Καλούμε τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου  και τους βουλευτές του κόμματος μας στο νομό να έρθουν σε επαφή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης , ο οποίος να τεθεί επικεφαλής κλιμακίου υπουργών που θα επισκεφτούν το νομό, για  ΠΑΝΕΒΡΙΑ  σύσκεψη,  με την περιφέρεια , τους δήμους και τους φορείς

Οι  μεμονωμένες επισκέψεις στις πληγείσες περιοχές υπουργών δεν ωφελούν .

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος

                             Φέρες,  Μάρτης 2015

                              Η Συντονιστική Επιτροπή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια