Αλεξανδρούπολη: Φυλάκιση έξη μηνών σε «πιστολέρο» Αστυνομικό

Σε ποινή φυλάκισης έξη μηνών με αναστολή καταδικάσθηκε σήμερα Πέμπτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης, Αστυνομικός που «έβγαλε» πιστόλι σε μπαρ της Αλεξανδρούπολης. Ο Αστυνομικός βρέθηκε στον τόπο μας στα πλαίσια του προγράμματος Ξένιος Ζεύς αφού καταγόταν από τα Γρεβενά και υπηρετούσε στην περιοχή των Φερών, αποσπασμένος.
Ένα βράδυ πήγε ως θαμώνας σε μπαρ της Αλεξανδρούπολης και εκτός εαυτού άρχιζε να βρίζει την περιοχή, την κοπέλα που του πήγε τον λογαριασμό και διαπληκτίστηκε με κάποιους θαμώνες.
Κάποια στιγμή έβγαλε το περίστροφο από το τσαντάκι του και το έστρεψε προς τους θαμώνες, ενώ ένας εξ αυτών όρμησε πάνω του και του απέσπασε το υπηρεσιακό περίστροφο, το οποίο παρέδωσε στους Αστυνομικούς που κλήθηκαν στο μαγαζί που γινόταν το επεισόδιο. Ο Αστυνομικός συνελήφθη και σήμερα μετά τις υπηρεσιακές κυρώσεις που είχε, παρουσιάσθηκε και στην Δικαιοσύνη. Ο ίδιος είπε πως εκείνο το βράδυ δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κάνοντας αυτοκριτική υποστήριξε πως ξεπέρασε τα όρια. Αιτία της στάσης του ήταν ένα πρόσφατο διαζύγιο και η μοναξιά που ένοιωθε. Δήλωσε ακόμη πως δεν άντεξε στην υπόδειξη πελάτη που του ζήτησε να φύγει από το μαγαζί, ενώ αρνήθηκε πως χρησιμοποίησε το πιστόλι για να απειλήσει τους πελάτες.
Στη Δίκη παρέστησαν και δύο πελάτες ως μάρτυρες, αλλά και Αστυνομικός που επιλήφθηκε μετά το επεισόδιο, βρισκόμενος σε υπηρεσία.
Η Εισαγγελέας  τον ενημέρωσε πως το όπλο η πολιτεία του το δίνει για να εκτελεί την υπηρεσία του και όχι να το στρέφει κατά των πολιτών σε μπαρ ή οπουδήποτε αλλού , για προσωπικές διαφορές, ενώ έκανε δεκτή την μεταμέλειά του για την στάση του εκείνο το βράδυ της 13 Αυγούστου 2012.
Ο Αστυνομικός σαφώς και έδειξε μετανιωμένος από εκείνη την πράξη του αποχωρώντας από το Δικαστικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης.
toscandalo.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια