ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε μια ιστορική για την Ελλάδα διαδικασία, το πρώτο δημοψήφισμα εδώ και 4 δεκαετίες. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε το ΟΧΙ και ο λαός, παρά τη μεγάλη αποχή, του το έδωσε, με σαφές μήνυμα τον τερματισμό της λιτότητας και την επίτευξη εντός 48 ωρών μιας ωφέλιμης για τον Ελληνισμό συμφωνίας!
Το ΟΧΙ υπήρξε ο νικητής, όχι οι δυνάμεις που συστρατεύθηκαν ευκαιριακά πίσω από αυτό. Η απόφαση αυτή του Ελληνικού λαού δεν είναι πολιτικό λάφυρο κοινοβουλευτικών κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικών σχηματισμών, παρά έκφραση της εντολής του λαού. Ως τέτοια, πρέπει να χρησιμοποιηθεί πάνω στην βάση στην οποία στηρίχτηκε η επιλογή της: άμεση αποκατάσταση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στην χώρα μας και τους εταίρους μας, αλλά και ανάμεσα στην πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να επιτευχθεί άμεσα το άνοιγμα των τραπεζών, η τεχνική παροχή ρευστότητας από την ΕΚΤ και ο επαναπατρισμός κεφαλαίων σε μια βάση εμπιστοσύνης και σιγουριάς. Στο πλαίσιο πάντα μιας νέας, δίκαιης, βιώσιμης και με αναπτυξιακό χαρακτήρα συμφωνίας με επίκεντρο τις μεταρρυθμίσεις.
Το ΟΧΙ μεταφράζεται σε μια τελευταία μαζική έκφραση της κούρασης του Ελληνικού λαού από τις επιπτώσεις της Παγκόσμιας Οικονομικής κρίσης και της μετέπειτα λιτότητας που επέφερε η ελλιπής εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμιστικών πολιτικών. Ευελπιστούμε πως δεν θα ληφθεί ως μεταστροφή του εκλογικού σώματος μακριά από τις Ευρωπαϊκές αξίες και τα ιδεώδη του Έθνους, ως ισότιμου εταίρου των σύγχρονων κρατών της Δύσης.
Στον Έβρο, οι πολιτικές δυνάμεις που πίστεψαν στο ΝΑΙ ως επιβεβαίωση της Ευρωπαϊκής μας προοπτικής, με αιχμή του δόρατος την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, επιχειρήσαμε κάτω από τις ιδιάζουσες συνθήκες του Δημοψηφίσματος να διεξάγουμε έναν προεκλογικό αγώνα με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών πάνω στις δεδομένες θέσεις μας. Η διαφοροποίηση έναντι της επικράτειας στην μείωση της διαφοράς των δύο απαντήσεων και η αποχή, η οποία έφτασε σχεδόν το 45%, συγκροτούν τα βασικά στοιχεία του αποτελέσματος. Ενός αποτελέσματος που συνάδει με την κατάσταση της περιοχής, μια περιοχή που τον τελευταίο καιρό χτυπήθηκε βάναυσα από άσχετες με την πολιτική συγκυρίες (καιρικά φαινόμενα), τα οποία όμως εξέθεσαν σημαντικά την πολιτική εγκατάλειψη του τόπου μας. Μια περιοχή, όμως, η οποία παραμένει πιστή στα Ευρωπαϊκά ιδεώδη. Ο Έβρος πρωτοπορεί μέσα στην Ελλάδα στο αγώνα για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και παραμένει πύλη της Ευρώπης.
Αυτήν την ώρα, σημασία έχει να συστρατευθούμε όλοι μαζί στην εξεύρεση λύσης και στην επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους μας. Η Κεντροδεξιά παράταξη υπήρξε από το ’74 κι εντεύθεν, είτε από τη θέση της Κυβέρνησης, είτε από τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η μοναδική σταθερή δύναμη εγγύησης της Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Με την εκλογή του νέου Προέδρου, μέσω των συλλογικών οργάνων της, η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει με νέες δυνάμεις να ελέγχει τα βήματα της Κυβέρνησης στο πλαίσιο της δημιουργικής αντιπολίτευσης.
Σε ότι με αφορά, θα ακούσω και θα κρίνω τις τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων πάνω σε μια εξαιρετικά σημαντική, πρακτικά και συμβολικά, βάση: το πολιτικό τους αφήγημα για την επόμενη μέρα να περιλαμβάνει τον Έβρο και την Θράκη σε περίοπτη θέση. Έτσι ώστε επιτέλους η φωνή των Εβριτών να εισακουστεί, καθώς επιδιώκει έναν ιερό σκοπό:

Όλοι μαζί ενωμένοι, ασφαλείς & οραματικοί, για τον Έβρο και την Ελλάδα, με Ευρώ & μέσα πάντα στην Ευρώπη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια