Έφηβοι για χρυσό! Η Εθνική νίκησε τους Γάλλους και «βλέπει» μετάλλιο

Με κορυφαίους τους Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη, η Εθνική Εφήβων βάζει πλώρη για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ, αφού επικράτησε στο κατάμεστο κλειστό του Βόλου ης αήττητης και φαβορί (έως απόψε) για τον τίτλο Γαλλίας με σκορ 67-59, στα προημιτελικά.
Οι μάγκες του Ηλία Παπαθεοδώρου θα αντιμετωπίσουν το βράδυ του Σαββάτου στις 21:15 τη Λιθουανία, από την οποία είχαν ηττηθεί στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, στοχεύοντας μόνο στον τελικό και την πρώτη θέση.  Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος  έφτασε στο τριπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ) και ο Γιώργος Παπαγιάννης διέλυσε τη γαλλική άμυνα σκοράροντας 21 πόντους ενώ κυριάρχησε κάτω από τις ρακέτες  μαζεύοντας 13 ριμπάουντ! 
Το σκορ ήταν κοντά στο ημίχρονο (34-32) αλλά στις δύο τελευταίες περιόδους η Εθνική επέβαλε το παιχνίδι της, έπαιξε καταπληκτική άμυνα, αιφνιδίασε τους Γάλλους που δεν περίμεναν τέτοια απόδοση και τελικά τους νίκησαν. Η διαφορά έφτασε στο +13 (32-45) στο πρώτο δίλεπτο της τρίτης περιόδου και στο +14 στα μισά της (38-52), ενώ στο σερί (8-0) των νεαρών "τρικολόρ", που έριξε τη διαφορά στους έξι απάντησε με τρίποντο Σκουλίδας (55-46). 
Η Εθνική σούταρε συνεχώς τρίποντα επιτρέποντας στους Γάλλους να μειώσουν στους πέντε με τρίποντο του Λουμπακί (52-57). Οι Παπαγιάννης, Μουράτος και Δίπλαρος όμως έδωσαν τους πόντους που χρειάζονταν για να πάρει μπρος η ελληνική επίθεση  και η Εθνική να φτάσει στο +11 (63-52) και να μην ξανακοιτάξει πίσω της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια