Κούλογλου: " Την είχαν στήσει" την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

"Αυτή η κρίση, η οποία έχει προκύψει, είναι μία κρίση που την είχαν στήσει, την είχαν προετοιμάσει εδώ και καιρό, με ή χωρίς τον Ερντογάν και μάλιστα, ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ μου είχε πει ότι ο Μάρτιος θα είναι ο πιο κρίσιμος, ο πιο δύσκολος μήνας στην ιστορία της Ελλάδας, από τη μεταπολίτευση και μετά ή ακόμη από τις τελευταίες δεκαετίες και μετά” τόνισεο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ρ/φ "Πρακτορείο 104,9 FM".

Όπως είπε το σχέδιο είναι να κλείσουν τα σύνορα της πΓΔΜ με την Ελλάδα και να εγκλωβιστούν στη χώρα μας οι πρόσφυγες που φτάνουν από την Τουρκία. "Η Κομισιόν θα ήθελε να υπάρξει μια διευθέτηση της κατάστασης, όπως και η Μέρκελ θα ήθελε, αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να επιβάλλουν την άποψή τους και την πολιτική τους στις υπόλοιπες χώρες, η οποία -η κάθε μία- τραβάει τη δική της πολιτική" σημείωσε ο κ. Κούλογλου.

"Αυτό το παιχνίδι, βέβαια, δυστυχώς, το ξεκίνησε η Γερμανία, με την οικονομική κρίση, όταν έβαλε προτεραιότητα τα δικά της κέρδη από την κρίση, αδιαφορώντας αν άλλες χώρες του νότου και ιδιαίτερα η Ελλάδα υπέφεραν απ’ αυτό. Αυτό ήταν παραβίαση των κανόνων της αλληλεγγύης και δυστυχώς αυτή η εγωιστική συμπεριφορά αυτή τη στιγμή έχει αναγορευθεί σε γενικό κανόνα συμπεριφοράς όλων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης", πρόσθεσε.

Για την στάση της Ελλάδας είπε ότι αυτό που μπορεί να κάνει η χώρα μας είναι να απειλήσει με βέτο στην ΕE και να ζητήσει οικονομική βοήθεια -να διεκδικήσει τα τρία δισεκατομμύρια που προορίζονται για την Τουρκία- ώστε "να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές παράλληλα με την κατανόηση των εταίρων για τα υπόλοιπα ζητήματα, που αφορούν το χρέος, τα μνημόνια, την αξιολόγηση, διότι δεν μπορεί αυτή η χώρα, που σηκώνει όλα τα βάρη και υπερασπίζει όλη την Ευρώπη και τις αξίες της, δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη της".

Σε ό,τι αφορά την Άγκυρα, ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι "το πρόβλημα με την Τουρκία είναι ότι δεν μπορεί να κάνει κανείς συμφωνίες αυτή τη στιγμή, γιατί ο Ερντογάν είναι εκτός ελέγχου".

ΑΠΕ-ΜΠΕ