Όταν η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να συνδέσει την προσφυγική κρίση με το μνημόνιο, τα εγχώρια παπαγαλάκια επιτέθηκαν αποκαλώντας αυτή την ενέργεια «απαράδεκτη», αν και ήταν εντελώς λογική και ορθή.
Διότι μια χώρα που ταλανίζεται από το προσφυγικό, όπως η Ελλάδα, πώς άραγε μπορεί να το διαχειριστεί όταν παράλληλα υπόκειται και σε σκληρή λιτότητα; Ο συνδυασμός των δύο δεν οδηγεί σε κοινωνική έκρηξη;
Και ενώ η σύνδεση του προσφυγικού με τα μνημόνια είναι η απολύτως ορθή εθνική στάση, τα ντόπια «νεοφιλελέ» σκουπίδια επέκριναν την κυβέρνηση Τσίπρα για αυτή της την προσπάθεια.
Τώρα, που και η ίδια η Μέρκελ εξετάζει την ελάφρυνση του μνημονίου εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης, τι έχουν άραγε να πουν όλα αυτά τα μικρονοϊκά «νεοφιλελέ» σκουπίδια;
Την αλλαγή στρατηγικής απέναντι στην Ελλάδα φαίνεται πως εξετάζει η Άνγκελα Μέρκελ, εξαιτίας των πιέσεων που υπάρχει απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και τη Γερμανία, λόγω της προσφυγικής κρίσης.
Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, επικαλούμενη το «Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο» (Redaktions Netzwerk Deutschland), ηγετικοί κύκλοι των χριστιανοδημοκρατών αναφέρουν πως το Βερολίνο δεν εξετάζει πλέον χωριστά το ελληνικό πρόγραμμα και την προσφυγική κρίση.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα κάνει προσπάθειες να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, μπορεί να ελπίζει σε ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο προσεχές Eurogroup, για παράδειγμα.
Παράλληλα, η κ. Μέρκελ επιδιώκει να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους Ευρωπαίους εταίρους της, όχι μόνο ως προς την αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και στο να υπάρξουν απτά αποτελέσματα στην Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου.
tribune.gr