Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης υπέρ της προστασίας και της στήριξης του συνόλου της Θράκης και των Θρακιωτών, κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας αναφορικά με την ακτινοδιαγνωστική κλινική της Ξάνθης.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ερωτάται για τις ελλείψεις προσωπικού στην ακτινοδιαγνωστική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης, οι οποίες οδηγούν στην μη εξυπηρέτηση δεκάδων πολιτών καθημερινά, πολλοί εκ των οποίων με χρόνια και βαριά νοσήματα.
Ο Βουλευτής, ασκώντας διαρκώς κοινοβουλευτικό έλεγχο για την κατάσταση των Νοσοκομείων του Έβρου, γνωρίζει πως η υγεία στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης αγγίζει το επίπεδο του εθνικού ζητήματος και πιστεύει πως θα πρέπει το σύστημα υγείας στους τρεις Νομούς της να τύχει της προσοχής που αξίζει στους Θρακιώτες.
Ακολουθεί η ερώτηση:
ΠΡΟΣ: κ. Υπουργό Υγείας
ΘΕΜΑ: «Σε λειτουργικό αδιέξοδο η ακτινοδιαγνωστική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης»
Παρά το γεγονός ότι στην ακτινοδιαγνωστική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης λειτουργούν τέσσερα τμήματα (μαστογραφίας, υπέρηχου, ειδικών εξετάσεων και αξονικού τομογράφου) και προβλέπονται πέντε (5) οργανικές θέσεις ιατρών και τεσσάρων(4) ειδικευόμενων, εντούτοις οι τέσσερις ειδικευόμενοι έχουν φύγει, μία ιατρός εκ των μονίμων υπέβαλλε παραίτηση και για εντελώς ανεξήγητους λόγους πρόσφατα, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε τη μετάθεση Επιμελητή Α στο Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων.
Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται εξετάσεις σε 50-70 εξωτερικούς ασθενείς σε καθημερινή βάση, πολλοί εκ των οποίων πάσχουν από χρόνια βαρέα νοσήματα, το υφιστάμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής να έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο αντοχής, επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ του Νοσοκομείου να υπολειτουργεί και οι χρηματικές απώλειες του Νοσοκομείου σε μηνιαία βάση να ξεπερνούν τις 50.000 ευρώ.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Ποιες είναι οι ενέργειές του έτσι ώστε άμεσα να στελεχωθεί η ακτινοδιαγνωστική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης και να μην εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής;
- Ποιοι ήταν οι λόγοι που παρ’ ότι η έλλειψη ιατρών στην ανωτέρω κλινική οδηγεί σε λειτουργικά αδιέξοδα, ενέκρινε την μετάθεση ιατρού της κλινικής;