Ημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία από τους Φοιτητές εξ Αίματος

Η ομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας “Φοιτητές εξ Αίματος” σε συνεργασία με την υπό σύσταση τοπική φοιτητική ομάδα Νέας Ορεστιάδας και τη θερμή υποστήριξη του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός” σας καλούν στην ημερίδα για την Εθελοντική Αιμοδοσία, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δ του Πανεπιστημίου. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

- Χαιρετισμό του Προέδρου του Σ.Ε.Α Αλεξανδρούπολης κύριου Αναστάσιου Κοντακίδη και του προέδρου του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Νέας Ορεστιάδας “Άγιος Παντελεήμων ο Ιαματικός” κυρίου Ευάγγελου Τσιακαλάκη.

- Η θλιβερή εικόνα της εθελοντικής αιμοδοσίας, οι επιπτώσεις στα νοσοκομεία και την υγεία. Μάριος Γέρου 1o Έτος Ιατρικής

- Αιμοδοσία και δωρεά αιμοπεταλίων. Τι χρειάζεται να ξέρει ο εθελοντής Κωνσταντίνα Παλαιολόγου 3ο Έτος Παιδαγωγικό

- Μεταμόσχευση μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων. Η επανάσταση των τελευταίων δεκαετιών στην θεραπεία κακοήθων νόσων του αίματος. Μαρία Ραλλάτου 4ο Έτος Ιατρικής

- Ομφάλιο Αίμα. Ιδιότυπες τράπεζες επενδύουν στο νεογέννητο. Μια σκανδαλώδης πρωτοπορία της χώρας μας. Χρήστος Καραϊσκος 3ο Έτος Ιατρικής

- Αναλαμβάνοντας ενεργό δράση, επίλογος Ιάσωνας Πανοηλίας 6ο Έτος Ιατρικής

-Συζήτηση


Ευχαριστούμε τα Τμήματα της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας για την στήριξη αυτής της προσπάθειας και τον συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της αιμοδοσίας της Τρίτης 1 Μαρτίου.

Επίσης, θα έχουμε αιτήσεις και τα υλικά για δειγματοληψία για όποιον επιθυμεί να γίνει δότης μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων.

Λίγα λόγια για εμάς

Οι "Φοιτητές εξ Αίματος" είμαστε μια ομάδα που συγκροτήθηκε το Μάρτιο του 2015 στην Αλεξανδρούπολη με σκοπό την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και δωρεάς μυελού των οστών. Συμμετέχουν φοιτητές από όλες της σχολές της Αλεξανδρούπολης και μέσα σε μερικούς μήνες αλλάξαμε άρδην τα δεδομένα του εν λόγω εθελοντισμού στην πόλη. Στις δράσεις μας περιλαμβάνονται ενημερώσεις σε πανεπιστήμια, σε σχολεία (μέχρι και Σαμοθράκη έφτασε η χάρη μας!), ενημερωτικές ημερίδες και διοργάνωση αιμοδοσιών. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης της ομάδας και της εγγύτερης γνωριμίας με τους συμφοιτητές μας διοργανώσαμε γιορτές και εκδρομές.

Στόχος της ομάδας για το επόμενο διάστημα είναι η δημιουργία Φοιτητών εξ Αίματος σε κάθε πόλη με φοιτητές του ΔΠΘ, σε μια απόπειρα της γενιάς μας να αλλάξει τη θλιβερή εικόνα της εθελοντικής αιμοδοσίας/δωρεάς μυελού των οστών, με απώτερο σκοπό να κάνουμε τα μέγιστα για την πλήρη κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα και στα παράγωγά του.

Αν θέλεις να συμμετέχεις ενεργά για την προώθηση της αιμοδοσίας στην πόλη σου, συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα για να έρθουμε σε επαφή μαζί σου!



Και φυσικά, αν θέλεις να βοηθήσεις, κοινοποίησε την εκδήλωση και κάλεσε φίλους!


Στοιχεία επικοινωνίας


http://exaimatos.info/ (site υπο κατασκευή)

Ιάσωνας Πανοηλίας: 6940106590

Διαβάστε περισσότερα »