Για πολιτική λύση, μίλησε ο Στέλιος Κούλογλου σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση στο ρ/σ Στο Κόκκινο 105.5, με το ΔΝΤ να θέλει προκαταβολική ψήφιση των προληπτικών μέτρων και τον Σόιμπλε να μπλοκάρει το Εurogroup.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ανοιχτό πολιτικό παιχνίδι του ΔΝΤ που παίζει το χαρτί Μητσοτάκη. Στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει πάρει ποτέ το μέρος των ευρωπαϊκών θεσμών και η πολιτική του ατζέντα είναι πολύ κοντά στις προτάσεις του ΔΝΤ, όπως άγριες περικοπές και ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Το ΔΝΤ προωθεί τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα με στόχο την αλλαγή της κυβέρνησης και την ανάδειξη στην εξουσία του Κ. Μητσοτάκη.
Πάγια τακτική του ΔΝΤ, τόνισε ο ευρωβουλευτής, είναι η εφαρμογή τηςθεωρίας του σοκ, δηλαδή της πρόκλησης κρίσεων τη μία πίσω από την άλλη, ώστε η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να είναι σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά, άρα θα χρειαστεί να πάρει πιο σκληρά μέτρα.
Η Κομισιόν, ωστόσο, δεν θέλει κι άλλη μια κοινωνική και πολιτική αναταραχή, υπό την απειλή και ενός BREXIT, το θέμα είναι τι στάση θα κρατήσουν οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.
Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε σε δογματική εμμονή της Τρόικας, και κυρίως του ΔΝΤ, να καταστρέψει κάθε φόρο υπέρ τρίτων, αλλά και για ένα σκεπτικό να μην έχουμε ενοχλητικούς δημοσιογράφους.
Ο ευρωβουλευτής εξηγώντας τους λόγους γιατί κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την Κομισιόν σχετικά με τον ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο υγειονομικής περίθαλψης των δημοσιογράφων, το οποίο απειλείται να κλείσει μετά τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, είπε ότι το σκεπτικό της παρέμβασής του δεν ήταν να έχουν οι δημοσιογράφοι προνομιακή μεταχείριση σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πολίτες αλλά να μη μείνουν χωρίς στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη δεκαοχτώ περίπου χιλιάδες άνθρωποι, άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι, οι οποίοι έχουν πληρώσει αρκετές εισφορές.
Το σύστημα έπρεπε να μεταρρυθμιστεί, είπε, αλλά όχι με τέτοιο βίαιο τρόπο όταν μάλιστα δεν προβλέπεται τί θα γίνει μετά. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες ακραίες παρεμβάσεις, οι οποίες πρόκειται να στείλουν τόσο κόσμο σε συνθήκες εξαθλίωσης, σημείωσε ο ευρωβουλευτής. Επιπλέον, εάν οι δημοσιογράφοι εξαθλιώνονται, τόσο λιγότερο ανθεκτικοί είναι απέναντι στις πιέσεις της εκάστοτε εξουσίας.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη: