Ρεκόρ συμμετοχών στο 4ο Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid «Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016»

111 σκακιστές από την Περιφέρεια αγωνίστηκαν σε 3 κατηγορίες


Ρεκόρ συμμετοχών  στο 4ο  Ατομικό Πρωτάθλημα Rapid «Φάρος Αλεξανδρούπολης 2016» (Α΄-B΄-Γ΄ Group ) που  διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Σκακιστικό τμήμα του Εθνικού την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στο ξενοδοχείο Alexander Beach.
Στους αγώνες συμμετείχαν 111 σκακιστές και σκακίστριες ( A Group 45- Β΄ Group 55 και Γ΄ Group  11 νηπίων  )   από τους Νομούς,  Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου .   
Αν και οι συμμετοχές αρχικά  δεν ξεπερνούσαν τις 80, η προσέλευση 31 ακόμη αθλητών λίγη ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, μας γέμισε χαρά και ικανοποίηση, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Σκακιστικού Τμήματος. Παρότι υπήρξε μικρή καθυστέρηση στην έναρξη  (προστέθηκαν τραπέζια, σκακιέρες, ρολόγια προκειμένου να συμμετέχουν όλοι στους αγώνες), ήταν μια όμορφη σκακιστική γιορτή.

Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εθελοντές, για την πολύ σημαντική προσφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή του τουρνουά.
Στην απονομή των επάθλων, σε μία κατάμεστη αίθουσα του Hotel Alexander, ο Αντιπρόεδρος του Σκακιστικού Τμήματος του  Εθνικού Αλεξανδρούπολης  Καραμπατζάκης Ανδρέας ,  τίμησε τους αθλητές του  τμήματος που διακρίθηκαν  στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.                                                       
-Ρεβέκκα Σαλαχίδου Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο 19ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκάκι Νεανίδων (μέχρι 18 ετών) που διεξήχθη από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2016 στην Καβάλα.                                                                                                            Η Ρεβέκκα, μαθήτρια Γ΄ Λυκείου, λόγω των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν κατάφερε να είναι στην απονομή. Η τιμητική πλακέτα του συλλόγου  θα της απονεμηθεί στις αρχές Ιουλίου στο Ρίο της Πάτρας, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής, που συμμετέχει η ομάδα του Εθνικού για Τρίτη συνεχή χρονιά .
- Γκόγκολας Γεώργιος 2ος Πανελληνιονίκης (Ασημένιο μετάλλιο) στο 28ο Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Νηπίων Γρήγορου Σκακιού 2016, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου 2016 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής .

-Μαρία Κούτλα Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα κορίτσια,  στο 28ο  Πανελλήνιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Νηπίων Γρήγορου Σκακιού 2016, που διεξήχθη στις 24 και 25 Απριλίου 2016 στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής .
Στην τελετή απονομής των επάθλων στο Α΄ και  Β΄ Group οι τρείς πρώτοι της γενικής κατάταξης και το καλύτερο κορίτσι πήραν κύπελλο και στο Γ΄Group  οι τρείς πρώτοι νικητές και το καλύτερο κορίτσι πήραν  μετάλλια .
Επίσης  χρυσά μετάλλια πήραν οι πρώτοι  στις ηλικιακές   κατηγορίες του Α΄Group (Κ16,Κ14,Κ12,Κ10), Β΄Group (Κ12,Κ10,Κ8,Κ7,Κ6 ) .
Οι σκακιστές στο Α΄Group αναμετρήθηκαν σε επτά γύρους, ενώ στο Β΄ και Γ΄ Group σε 5 γύρους .
- Στην πρώτη θέση στην συγκομιδή Κυπέλλων στην γενική βαθμολογία ήταν ο ΣΟ Ξάνθης με πέντε Κύπελλα και ένα χρυσό μετάλλιο στις ηλικιακές κατηγορίες .                                                                                                                
- Στην δεύτερη θέση ήταν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με δύο Κύπελλα, ένα χρυσό και ένα χάλκινο στην γενική κατάταξη του Γ΄Group και  6 χρυσά στις ηλικιακές κατηγορίες στο Α΄ και Β΄Group.                                                                                                       
- Στην τρίτη θέση ήταν ο ΣΟ Φερών με ένα Κύπελλο και δύο χρυσά(καλύτερο κορίτσι και  ηλικιακή κατηγορία).
-Ακολουθούν ο Σπάρτακος Διδυμοτείχου με ένα αργυρό μετάλλιο στην γενική κατάταξη του Γ΄Group και  το Πνεύμαθλον Καβάλας με ένα χρυσό στις ηλικιακές κατηγορίες του Β΄Group.                                                                                                                                  
- Στην 1η  θέση στην Γενική Βαθμολογία του Α΄ GROUP  ισοβάθμησαν οι σκακιστές  ο Βαλσαμίδης Ιωάννης του  ΣΟ Ξάνθης   και ο Αντώνογλου Χρήστος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, με 6/7.  Με βάση τα κριτήρια 1ος  νικητής αναδείχτηκε ο Βαλσαμίδης Ιωάννης  και πήρε το κύπελλο, 2ος  νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνογλου Χρήστος  και πήρε το κύπελλο .                                                                                                                                     - Στην 3η θέση ισοβάθμησαν 3 αθλητές με 5,5/7 (Κόρογλου Βίκτωρ  του ΣΟ Ξάνθης, Βαλλιάνος Γεράσιμος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και  Σεχλίδης Σάββας  του ΣΟ Ξάνθης ) και σύμφωνα μα τα κριτήρια 3ος νικητής αναδείχθηκε ο Κόρογλου Βίκτωρ και πήρε το Κύπελλο.                                                                                                   - Πρώτο Κορίτσι αναδείχθηκε η Αϊβαζιάν Ελπίδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4/7 και πήρε το κύπελλο.
- Στην 1η  θέση στην Γενική Βαθμολογία του Β΄ GROUP   ισοβάθμησαν οι σκακιστές του  ΣΟ Ξάνθης, Μπαλαφούτης  Δημήτριος και  Παπαδοπούλου Ευγενία με 5/5.  Με βάση τα κριτήρια 1ος  νικητής αναδείχτηκε ο Μπαλαφούτης Δημήτριος και πήρε το κύπελλο, 2η  νικήτρια αναδείχθηκε η Παπαδοπούλου Ευγενία και πήρε το κύπελλο. Στην 3η  θέση ισοβάθμησαν 6 αθλητές με 4/5 (Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος, Δαγλής Κωνσταντίνος, Μπαλαφούτη Μαρία, Δημάκης Σταύρος, Γκουντής  Κωνσταντίνος και Δούμου Μαρία) και σύμφωνα με τα κριτήρια 3ος  νικητής αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης  του ΣΟ Φερών  και πήρε το κύπελλο.                                                                                                  - Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η Μπαλαφούτη Μαρία του ΣΟ Ξάνθης με 4/5  και πήρε το κύπελλο.
Στο Γ΄ GROUP νηπίων (Κ6) 1ος νικητής αναδείχτηκε  ο  Ρηγόπουλος Νικόλαος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο, 2ος νικητής αναδείχθηκε ο Δεληγιάννης Κωνσταντίνος του Σπάρτακου Διδυμοτείχου  με 4/5 και πήρε το αργυρό μετάλλιο   και 3η νικήτρια  αναδείχθηκε η Τιάκα Γεωργία του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με 3,5/5 και πήρε το χάλκινο μετάλλιο .                                                                                                                        Πρώτο κορίτσι αναδείχθηκε η Κουϊνέλη Κατερίνα του ΣΟ ΦΕΡΩΝ με 3/5   και πήρε το χρυσό μετάλλιο .  
Στις ηλικιακές κατηγορίες:
Α΄GROUP                                                                                                                                     -1ος  νικητής στην κατηγορία Κ16 αναδείχθηκε ο Βαλλιάνος Γεράσιμος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 5,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ14 αναδείχθηκε ο Γεωργιάδης Νικόλαος του ΣΟ Ξάνθης με 4,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                                                                 -1ος  νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε ο Νάσος Βαλέριος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο .
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Κούτλας Νικόλαος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 5/7 και πήρε το χρυσό μετάλλιο
Β΄GROUP                                                                                                                    -1ος  νικητής στην κατηγορία Κ12 αναδείχθηκε ο Γκουντής Κωνσταντίνος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ10 αναδείχθηκε ο Δημάκης Σταύρος του  ΣΟ Φερών   με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ8 αναδείχθηκε ο Δαγλής Κωνσταντίνος Πνεύμαθλον Καβάλας με 4/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ7 αναδείχθηκε ο Γωνιάδης Σωκράτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης  με 3,5/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.
-1ος  νικητής στην κατηγορία Κ6 αναδείχθηκε ο Γκόγκολας Γεώργιος  του Εθνικού Αλεξανδρούπολης   με 3/5 και πήρε το χρυσό μετάλλιο.                                                                                                        
Το σκακιστικό τμήμα του Εθνικού ευχαριστεί θερμά τους σκακιστές και τους συνοδούς τους από  Ξάνθη, Φέρε, Κομοτηνή,  Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Καβάλα  αλλά και από την πόλης μας, που μας τίμησαν με την παρουσία τους.                                                                                   
Για τα τελικά αποτελέσματα βλέπε εδώ :
Α΄ GROUP


B΄ GROUP                                                                             
http://chess-results.com/tnr221456.aspx?lan=19

facebook : Εθνικός Σκάκι